Broj povređenih pešaka veći za 74 odsto

Ukupan broj saobraćajnih nesreća u kojima je bilo nastradalih u drugom kvartalu ove godine veći je za 38,5 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne.
Broj povređenih pešaka veći za 74 odsto
Foto: Pixabay
Broj povređenih pešaka u istom periodu veći je za 73,8 odsto.
 
U odnosu na prethodnu godinu beleži se porast broja saobraćajnih nezgoda van naselja sa povređenima koji iznosi 29,5 odsto, dok je broj poginulih u naseljima veći za 39,2 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
 
Tokom drugog kvartala ove godine uočen je porast broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila, osim mopeda koji beleže pad.
 
Kako se navodi u podacima RZS, u saobraćaju su najzastupljenija teretna vozila do 999 kg nosivosti, a najveći broj tih vozila koristi dizel.
 
Kada je reč o automobilima novijeg datuma najviše ima vozila s motorom od 1.399 kubika. Zastupljenost vozila na benzin i pogonsko gorivo veća je od onih sa dizelom.
 
Najbrojnija su vozila Folksvagen, Opel, Pežo, Fiat i Reno.
  • Uroš

    31.08.2021 20:15
    Tra la la
    Upoređivati kvartal iz 2020 sa ovim je krajnje neumesno. U to vreme smo bili zaključani dva od tri meseca tog perioda.
  • Zunzara

    31.08.2021 20:07
    Ko muva bez glave
    Pešaci se ističu svojevrsnom marginalno razumskom hrabrošću ili ludošću da istrčavaju na automobile, bez obzira što je zebra ispred njih.
    Za pešake je zebra Kineski zid, oni tako razmišljaju, a kada se automobil zakuca u njega i polomi mu sve kosti, što je najgore ostane invalid, uništi i vozačev život kao i svojih članova porodice.
    Na prelazu OBE strane paze i to je zakon!
    Zebra služi za prelaženje ali prelaženje sa GLEDANJEM, LEVO I DESNO, BEZ SLUŠALICA, BEZ MOBILNOG EKRANA, BEZ LUDOSTI.
    Dakle, dragi pešaci, da bi stigli kući, gledajte a ne srljajte jer niste Abrams tenkovi , a i vozači, uspori više malo pred zebrom. Crveno je isto za sve. Znači opasnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.