Katastar: Stranka pokušala da da 100 evra mita, građani da ne nasedaju na kafanske priče

U katastru Novi Beograd došlo je do incidenta kada je jedna osoba, prilikom podnošenja zahteva za promenu vlasnika u katastru nepokretnosti, uz dokumentaciju predala i kovertu sa 100 evra.
Katastar: Stranka pokušala da da 100 evra mita, građani da ne nasedaju na kafanske priče
Foto: Pixabay
To je saopštio je Republički geodetski zavod, a preneo N1.
 
"Stranka koja je podnosilac zahteva zakazala je svoj termin za predaju dokumentacije putem digitalnog servisa eZakazivanje i u predviđeno vreme bila primljena na šalter. Iako je stranka bila upoznata sa digitalnim servisima katastra, čini se da je nasela na kafanske priče o korumpiranom katastru gde se sve završava isključivo preko veze i zbog ovoga je stranka sebe dovela u potencijalno ozbiljan problem", navodi se u saopštenju.
 
Prema Članu 368. Кrivičnog zakonika delo ponude poklona ili druge koristi službenom licu kažnjivo je kaznom zatvora u trajanju do tri godine, precizira se u saopštenju.
 
Dodaje se da su službenici katastra odreagovali u skladu sa zakonom i ispoštovali proceduru da slučaj prijave policiji.
 
"Na lice mesta došla je forenzička ekipa i tim Uprave kriminalističke policije iz Odeljenja za borbu protiv korupcije. Ceo slučaj sada je u nadležnosti policije", navodi se u saopštenju RGZ.
 
Republički geodetski zavod, ističe se u saopštenju, apeluje na građane da ne nasedaju na kafanske priče da se u katastru mora "podmazati" kako bi posao bi završen i da za sve postoji "kombinacija".
 
"Molimo građane da se o radu katastra isključivo informišu putem veb sajta RGZ-a rgz.gov.rs i da svu komunikaciju sa službama za katastar nepokretnosti obavljaju isključivo u pisanoj formi kako bi ostao zabezežen trag koji je moguće pratiti", naglašeno je iz te ustanove.
  • Zebra

    03.09.2021 10:14
    Katastar u Novom Sadu je leglo neradnika i kriminala. Sve sto sam radio sa njima morao sam da guram preko republickog geodetskog zavoda. Oni su službenim dopisima terali ove naše neradnike da završe čiste poslove.
  • Неш колега

    03.09.2021 09:10
    Стив ми је име
    @Драгана
    јел можда Стив име особе која за 300 решава све ваше проблеме?
  • Novi Sad

    02.09.2021 19:35
    Detelinara
    Takodje potvrdjujem @Dragana komentar.
    U nekoliko navrata mi je i trazeno vise od 300 e...takodje preko advokata.
    Dokumentacija za prenos prava,tj. uknjizbu,predata je pre 19 meseci,niko prstom mrdnuo nije.
    Kada pisem na sajtu eKatastar zalbu na rad,dobijam unapred generisan odgovor,koji je uvek isti.
    “Poštovani,
    Vaš zahtev će svakako biti prosleđen u rad prema rasporedu pristiglih zahteva.
    Služba Vam zahvaljuje na razumevanju.
    S poštovanjem
    SKN NS2”
    Termin za sastanak sa sluzbenikom ne mogu da zakazem vise od 2 meseca,prvo zvao telefonom,i Cetvrtak ujutru u 8 h nema termina za sledecu nedelju,pokusavam online preko eZakazivanje,za Sluzbu NS 2,nikada nema termina,da li pokusavao u Ponedeljak 00:00 h ili u Četvrtak 00:00 h.
    Jedna velika sramota i katastrofa...za njihov redovan posao treba neko da im daje necija prosecna primanja u Srbiju...a tamo 3 poglavara sede i hoce svako po 200 e.
    Pritom za stan,vec 3 meseca imam kupca,koji ceka da uknjizba bude gotovo,da bi podneo zahtev za kredit kod banke.
    Smrdija u svakom smisli te reci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".