Sedamdesetogodišnji Slovenac u "tvingu" švercovao umetničke slike, rekao da je krenuo na golf

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko umetničkih slika, među kojima su i one potpisane imenima Vinsenta van Goga i Pjera Bonara.
"Da li je reč o kopijama ili originalima biće predmet dalje istrage, ali je važno da su zahvaljujući radu graničnih službi, te slike sada zadržane dok se ne utvrdi njihova autentičnost i poreklo", navodi se u saopštenju Uprave carine.
 
Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao "reno tvingo" slovenačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao sedamdesetogodišnji državnin Slovenije.
 
Putnik je tvrdio da nema ništa da prijavi  ida nosi samo štapove za golf, jer je u Srbiji boravio zbog golf turnira na kome je učestvovao. Međutim, detaljnim pregledom vozila utvrđeno je da se ispod sovzačkog sedišta nalazi torba sa pet neprijavljenih umetničkih slika. 
 
"Na tri slike nije bilo podataka o autoru. U pitanju su ulje na platnu sa motivom vetrenjače, vodene boje na papiru sa motivom ženskog lika i grafitna olovka sa motivom muzičkog instrumenta. Dve slike su, međutim, nosile potpise poznatih autora: jedna je rađena pastelnim bojama sa motivom šume i potpisom Van Goga, a druga vodenim bojama sa motivom muške figure i potpisom Bonar. Neprijavljene slike i putnik u čijem su autu otkrivene, predati su policiji u dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju.
  • Novosadista

    03.09.2021 14:38
    Nije čovek slagao
    Iskreno čovek rekao, da je prodao slike do kraja života bi mogao da igra golf.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.