Samo jedna škola nije intonirala "Bože pravde" 1. septembra

Osnovna škola "Rifat Burdžović Tršović" u Novom Pazaru jedina nije intonirala himnu Srbije "Bože pravde" 1. septembra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
"Ministarstvo je uputilo dopis školama u kome je naložilo da školska godina u svim školama počne slušanjem himne Srbije 'Bože pravde'. Prema dosadašnjim saznanjima, sve škole su postupile u skladu sa tim nalogom, sem u izolovanom slučaju u OŠ 'Rifat Burdžović Tršo'", navelo je ministarstvo u pisanoj izjavi za agenciju Beta.
 
Ukoliko bi se saznalo da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata prosvetna inspekcija, dodato je.
 
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je ranije da će 1. septembra školska godina u svim školama početi intoniranjem ili izvođenjem državne himne i da, ukoliko škola nema razglas, himnu treba pustiti u svakoj učionici na prvom času nastave koristeći muzički uređaj, kompjuter ili telefon.
  • žena

    04.09.2021 11:52
    Ne trebaju nam ni države ni himne ni crkve. Teško je i zamisliti koliko bismo slobode imali da ništa od svega toga ne postoji. Nasuprot tome ljubav, tolerancija i poštovanje prema svim narodima.
  • Komifo

    03.09.2021 20:34
    @Slavoluk pobjede

    Pa otkud bi ih i bilo kad vam je od vaših sela bilo milije da se nabijete ovde i glumite izbeglice do 2200. godine?
  • Slavoluk pobjede

    03.09.2021 16:51
    Packy@ u Kninu nema ni jedne skole sa srpskom vecinom, ako zelis znati, djece srpske nacionalnosti nema vise od 10% u Kninu. U Vukovaru je prica malo drugacija, tamo srpska djeca imaju svoju smjenu, a ukupno ih je pohadja nastavu na maternjem jeziku oko 3000 i to u cijeloj Hrvatskoj. Od toga oko 80% u Istocnoj Slavoniji. Kakve su to ' srpske zemlje ' ? Di se nalaze ? Bog sigurno nece dati pravdu, pravdau stvaraju ljudi na zemlji, ne na nebu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.