Srbija od nedelje ponovo na nemačkom spisku visokorizičnih zemalja

Nemačka će od nedelje, 5. septembra, ponovo uvrstiti Srbiju u spisak zemalja visokog rizika od zaraze korona virusom.
Srbija od nedelje ponovo na nemačkom spisku visokorizičnih zemalja
Foto: 021.rs
To je saopštio danas berlinski Institut za javno zdravlje Robert Koh (Robert Koch).
 
Na spisak, koji se redovno ažurira svake nedelje u skladu sa incidencom u pojedinim zemljama, pored Srbije će biti dodate i Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska samouprava i Šri Lanka.
 
Time automatski stupa na snagu i upozorenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova nemačkim građanima da od 5. septembra izbegavaju sva turistička i ne nužno neophodna putovanja u Srbiju.
 
Istovremeno, građani koji su u periodu od deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u nekoj od država sa spiska visokorizičnih, dužni su da se odmah po dolasku u Nemačku upute u desetodnevnu samoizolaciju.
 
Taj kućni karantin može biti prevremeno okončan ako preko za to predviđenog portala dostave potvrdu da su vakcinisani, da su preboleli kovid-19, ili negativni test na korona virus, navodi se na sajtu nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija