SPS i SNS nastavljaju saradnju: Odgovor vlasti na "zajedničku ofanzivu" opozicije

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije dogovorile su se da nastave saradnju i posle sledećih izbora, izjavio je lider socijalista Ivica Dačić.
SPS i SNS nastavljaju saradnju: Odgovor vlasti na "zajedničku ofanzivu" opozicije
Foto: 021.rs
Dačić je nakon sastanka delegacija te dve stranke u sedištu SPS-a rekao da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić ostavio socijalistima mogućnost da se opredele kakvu će ta saradnja biti - da li će nastupati na jednoj ili dve liste na izborima i da li će imati zajedničkog predsedničkog kandidata ili ne, prenosi N1. 
 
Lider socijalista rekao je da se o kadrovskim rešenjima na današnjem sastanku nije razgovaralo, ali je ponovio lični stav da bi najbolje bilo da Aleksandar Vučić bude zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima.
 
Lider socijalista je rekao da je, budući da opozicija priprema "zajedničku ofanzivu", "normalno da i mi na vlasti razgovaramo o zajedničkom pristupu".
 
"Postoji potpuno poverenje i razumevenje. Vučić je ostavio nama mogućnost da se opredelimo šta želimo: da zajedno nastupimo, da bude jedan predsednički kandidat, jedna lista ili više lista… Kad govorimo o predsedničkom kandidatu, moje mišljenje je da treba da bude jedan kandidat", kazao je Dačić precizirajući da misli na lidera naprednjaka i aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića.
 
"Ta tema nije bila na dnevnom redu. Vučić je rekao da je važno da mi nastavimo međusobono poverenje i zajednički rad. Nastavićemo saradnju i posle sledećih izbora", naveo je Dačić i dodao da će, kada dođe vreme za to, na socijistima da donesu najbolju odluku kakvu će formu taj zajednički nastup imati.
 
Dačić je istakao i da se današnji dogovor odnosi i na njihovog koalicionog partnera Jedinstvenu Srbiju, prenosi N1.
  • sns-sps

    04.09.2021 12:12
    Ako neko mrzi ali patološki mrzi SNS i Vučića to su socijalisti tj članovi SPS-a. Naviknuti na svilu i kadifu, naviknuti na apsolutnu vlast, novac i povlastice sad se međusobno kolju za otpatke SNS-a. Sami sebi ne smeju da priznaju da više ništa nemaju ni strukturu ni lidere ni članove.... ništa. Razjedinjeni, posvađani ogrezli u mržnji. Sad će se pobiti i ko će kod naprednjaka na listu u finalnoj i poslednjoj epizodi horor serije zvane SPS. Slava im i nepovratili se nikad.
  • vladaNS

    04.09.2021 09:09
    ?
    Ovaj bi pristao da bude i baba sera u nekoj vladinoj instituciji samo da jeblizu vlasti naravno džabe. Pozdrav iz Vojvodine
  • Joca

    03.09.2021 21:50
    Ovde postoji opozicija? Gde? Gde?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.