Učiteljica iz Novog Pazara dala izjavu povodom intoniranja himne, građani se okupili ispred policije

Više desetina građana okupilo se danas ispred Policijske uprave u Novom Pazaru kako bi dali podršku učiteljici Adeli Karaahmetović Melajac, koja je pozvana na informativni razgovor.
Učiteljica, kao i direktor Osnovne škole "Rifat Burdžević Tršo", Nusret Zuković, pozvani su po nalogu Tužilaštva na informativni razgovor, zbog slučaja u vezi sa intoniranjem himne na početku školske godine.
 
Među okupljenim građanima bili su roditelji učenika ove škole, ali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.
 
Okupljenima se u jednom trenutku pridružio i lider ove partije Sulejman Ugljanin, koji je ušao u zgradu policije, a nešto kasnije izašao u pratnji učiteljice.
 
Ministarstvo prosvete saopštilo je ranije da himna Srbije "Bože pravde" prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru.
 
Direktor škole Nusret Zuković rekao je da je ta škola u potpunosti postupila po uputstvima Ministarstva prosvete, pa i u tom izolovanom slučaju, kada je učiteljica Melajac nastavu započela intoniranjem himne Srbije, dok je u toku drugog časa učenicima prvog razreda, koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku, pustila himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj".
 
Ovim slučajem bavi se i Prosvetna inspekcija, rečeno je za portal Nova.rs u Ministarstvu prosvete.
 
"Nalaz Prosvetne inspekcije još nije stigao i stići će verovatno početkom sledeće nedelje", navode u Minstarstvu.

Teme

HIMNA
  • Sveta

    06.09.2021 13:14
    Zašto
    Ovo je Srbija i njeni zakoni se moraju postovati, dali neko ovakvo pitanje postavlja u Americi, Hrvatskoj....
  • једнорог

    05.09.2021 15:19
    Ја син сам твој, химна санџачких Бошњака? У песми се помиње Неретва, Сава, Уна...што нису реке које протичу кроз Санџак.
    А то што су је ухапсили је у реду. Песма је жешћи треш, па је због пропаганде шунда треба елиминисати из просвете, упропаштава децу.
    https://www.youtube.com/watch?v=nWJWfJHnh2Y
  • Joca

    05.09.2021 14:53
    Ovo je najveći problem u državi zadojenoj nacionalizmom, zarobljenoj u kandžama sopstvene nesrećne istorije, zaglupljene religijom o kojoj "vernik" ne zna ništa više do da se prekrsti i svađa sa neistomišljenicima.

    Postoji li neko od nas ko ne bi instant (da može) uzeo Američko državljanstvo, odrekao se ovog i otišao zauvek?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.