Miletić: Zakon o istopolnim zajednicama ove ili sledeće godine, jer je to obaveza Srbije

Član Organizacionog odbora Beograd Prajda Goran Miletić izjavio je danas da je uveren da će Zakon o istopolnim zajednicama biti usvojen ove godine ili sledeće, jer je to međunarodna obaveza Srbije.
Miletić: Zakon o istopolnim zajednicama ove ili sledeće godine, jer je to obaveza Srbije
Foto: Pixabay
"Tekst je spreman, potrebno je samo usvajanje u Skupštini", rekao je Miletić za list Danas, dodajući da je zastoj u usvajanju tog zakona loša vest i za LGBT+ zajednicu, ali i za sve građane Srbije.
 
On je naveo da je rad na zakonu zaustavljen zbog "tumačenja Ustava od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića", "iako Srbija ima Ustavni sud koji bi mogao da se izjasni po tom pitanju".
 
"Umesto toga, stiče se utisak da predsednik o svemu odlučuje i da će zakon biti donet onda kada on to bude hteo. To je loša poruka jer se građani Srbije koji pripadaju ovoj zajednici i dalje suočavaju sa veoma realnim i svakodnevnim problemima koji bi se uz veoma malo volje mogli rešiti", naveo je Miletić.
 
Prema njegovim rečima, zakon "neće koštati ni građane, ni državu", a mogao bi mnogo da znači LGBT osobama.
 
On je najavio i da će se ovogodišnja "Nedelja ponosa" održati od 12. do 19. septembra, a tradicionalna Parada ponosa u subotu, 18. septembra.
  • Јован

    11.09.2021 14:50
    нисам оптимистичан
    Напредњачка власт је чист пример популизма, тј. говори оно што народ хоће да чује и све гледа кроз рејтинг. Већина њихових гласача не би ово подржала, па закључак донесите сами.
    Јако је жалосно што у Србији животи многих људи зависе од рејтинга (не мислим само на ову тему).
  • Vidljiv pomak

    08.09.2021 11:47
    Vidljiv je pomak na bolje, bar u komentarima.

    Niko nije spomenuo "4 zida" i "pedofiliju" u kontekstu prava istopolnih zajednica.

    Neko je spomenuo poligamiju doduše, iako to nema nikakve veze sa istopolnom zajednicom, tj. ima isto veze kao i sa hetero zajednicom.

    Ovo će se usvojiti, a srbende će moći samo da kmeče par dana pa da pređu na sledeću temu o ugroženosti svega srpskog.
  • Podbarac

    07.09.2021 17:48
    Narod se pita!?
    Simpaticno mi je ovo bulaznjenje po komentarima, od strane "normalne vecine" u Srbiji... Setiti se kralja Ibija, sto kaze kad narod krene da muce i mekece, pa kaze: "dobar je ovaj narod, necemo da ga menjamo"... Toliko o tome da se narod pita za izjasnjavanje o stvarima zaista delikatne i ozbiljne prirode, kao sto su prava manjinske grupacije ljudi, koja je svakodnevno prinudjena da guta nezgrapne kolicine diskriminacije na svakom koraku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija