Đilas odbio predlog evroparlamentaraca: Nije prihvatljiv za građane Srbije

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da predlog koji su dobili od evroparlamentaraca nije prihvatljiv za građane Srbije, te da takav sporazum SSP neće potpisati.
Đilas odbio predlog evroparlamentaraca: Nije prihvatljiv za građane Srbije
Foto: 021.rs
"Predlog koji smo dobili nije prihvatljiv za građane Srbije, jer u sebi ne sadrži jasne mehanizme koji bi omogućili poštovanje zakona, čije je sprovođenje neophodno da bismo imali slobodne izbore. Zato ga u ovakvom obliku Stranka slobode i pravde sasvim sigurno neće potpisati", naveo je Đilas.
 
On je rekao da će o konkretnim primedbama na tekst SSP obavestiti evroposrednike i javnost.
 
"To ćemo učiniti posle razgovora sa našim partnerima sa kojima smo radili na izradi zajedničke platforme za slobodne i poštene izbore", dodao je lider SSP.
 
Sa šest dana zakašnjenja predstavnici Evropskog parlamenta dostavili su sinoć srpskoj opoziciji nacrt radnog dokumenta sporazuma o izbornim uslovima. Tekst je prvo poslat predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću.
 
Prema saznanjima Nove.rs, predstavnici EP su se u tri navrata sastajali sa Dačićem, a prva verzija teksta pretrpela je promene.
 
Sinoć je potvrđeno i da će se sledeća runda razgovora održati 17. i 18. septembra u Palati Srbija.
  • no comment

    08.09.2021 19:31
    Nedostaje mi reči da komentarišem aktuelnu vlast a pogotovo ovakvu i ovu opoziciju. Ovo je uvreda za zdrav razum ko se bavi politikom u ovoj zemlji.
  • @Jeca

    08.09.2021 15:33
    ?
    "Djilasu je prihvatljivo samo da pokrade izbore!"

    Ma, jeste tebi je vidima prihvatljivo da se vozaš vučićevim srbijanskim železnicama a ipak ti je najprihvatljiviji bugarski voz?? Samo ti gledaj i dalje u šarena vrata,ups, vučićeve spotove....
  • No brain

    08.09.2021 14:09
    Zamisli da se boris da se postuju zakoni, a oni koji su na vlasti zapravo otvoreno priznaju da se ne postuju. I kao, ajde mozda cemo malo nesto da postujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.