Ministarstvo spoljnih poslova: Državljani Crne Gore u Srbiji treba da se osećaju kao kod kuće

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja u kojem je učestvovao sin crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića.
Državljani Crne Gore u Srbiji, navode u ministarstvu, treba da se osećaju kao kod kuće.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objasnilo je sve okolnosti u vezi sa legitimisanjem osobe u pratnji sina predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i smatramo da nema mesta politizaciji jedne rutinske intervencije beogradske policije", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Ta institucija, koju vodi ministar Nikola Selaković, navela je da Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore "nema razloga da bude skeptično i da dovodi u sumnju način na koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije opisalo događaj, jer za to nema osnova".
 
"Niko ne može da ima koristi od toga da se rutinska policijska procedura, sprovedena bez primene sile i sredstava prinude, interpretira u bilo kom drugom svetlu. Naše Ministarstvo ostaje otvoreno za razmenu informacija i saradnju sa Ministarstvom spoljnih poslova Crne Gore u svim situacijama koje mogu biti interesantne vladi u Podgorici", stoji u saopštenju.
 
Navodi se da će Srbija, "kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo" svim građanima Crne Gore koji poštuju njene zakone.
 
"Čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu", stoji u saopštenju.
 
Ministarstvo spoljnih poslova dodaje da su Srbija i Crna Gora "bratske države" i da "crnogorski državljani treba da se osećaju kao kod kuće u Srbiji".
 
"Smatramo da državljani Srbije treba da imaju jednak tretman u Crnoj Gori, što nažalost često nije slučaj", piše u saopštenju.
 
Ranije danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopštilo da je policija, postupajući po prijavi, zaustavila vozilo u kojem su se nalazili Krivokapićev sin Miloš i član njegovog obezbeđenja i da je, "postupajući po procedurama, štiteći na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršila kontrolu i legitimisanje lica".
 
MUP Srbije je reagovao na navode crnogorskih medija da je srpska policija maltretirala Miloša Krivokapića, odnosno da su njeni pripadnici tokom tog incidenta "repetirali pištolj".
 
Vlada Crne Gore je danas saopštila da je "užasnuta i zabrinuta" zbog odnosa policije Srbije prema deci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića,  navodeći da "posebno ima u vidu da su ćerke premijera Krivokapića zbog sličnih neprijatnosti već jednom morale da napuste Beograd".
 
Crnogorska Vlada je navela da su pripadnici policije Srbije na "grub i nedopustiv način" pretresali Krivokapićevog sina u Beogradu i dodala da su njegova deca i unuci tokom noći otputovali iz Beograda u Crnu Goru zbog tog incidenta.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je saopštilo da je policija Srbije "postupila na krajnje grub način" prilikom pretresa Krivokapićevog sina, "iako je reč o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore".
 
Crnogorsko Ministarstvo je poručilo da "nekorektna postupanja prema Crnoj Gori i njenim građanima moraju prestati".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija