Brnabić: Razmotriću zahteve sa protesta, ali videla sam mnogo smeća koje su ostavili ti ekolozi

Premijerka Ana Brnabić rekla je, povodom zahteva sa Ekološkog protesta, među kojima je prekidanje dogovora sa Rio Tintom, da će uzeti u razmatranje sve ono što ima veze sa zaštitom životne sredine.
Brnabić: Razmotriću zahteve sa protesta, ali videla sam mnogo smeća koje su ostavili ti ekolozi
Foto: 021.rs
Brnabić je na pitanje da li će razmatrati zahteve sa juče održanog ekološkog protesta, prokomentarisala i da je na tom skupu čula i neke druge ocene, da je Zoran Đinđić bio kriminalac, zatim, "kako se i da li se krstimo" i druge stvari koje, kako je rekla, nemaju veze sa ekologijom.
 
"Videla sam mnogo smeća koje je ostalo iza tih ekologa, ali pogledaću još jednom sve zahteve i sve što ima veze sa zaštitom životne sredine uzeću u razmatranje", rekla je Brnabić.
 
Kada je reč o Rio Tintu, Brnabić je kazala da ta "lopta" treba da se vrati na 2004. godinu kada je izdato rešenje, navodeći da je tada trasiran put za Rio Tinto u skladu sa zakonom kao što je to urađeno i sa pijacom, te da zakoni treba da se poštuju i da bi kompanije u suprotnom mogle da tuže državu.
 
Ona je istakla da će sve što će se dalje dešavati sa Rio Tintom zavisiti od studije za procenu uticaja na životnu sredinu.
 
Brnabić je navela da je reč o tri studije, jedna se odnosi na rudnik, druga na deponiju, a treća na postrojenje za preradu.
  • Ns

    15.09.2021 12:06
    Mislim da je pod hitno potrebno utvrditi zbog čega Novi Sad noćima smrdi na spaljenu plastiku i rešavati problem.
  • Novosađanka

    12.09.2021 14:07
    Ta nemojte kasti
    Kakvog sve đubreta ima po skupim vilama plaćenim narodim parama, vi premijerko nemate pojma. Evo nas šok lagano prolazi pa ćemo to uskoro očistiti, kako se čini. Čistoća je pola zdravlja!
  • V

    12.09.2021 12:46
    V
    Vec ste sve razmotrili i isplanirali! Jedino narod nemozete vise da kontrolisete! Dali si osetila po dzepu koliko je sve poskupelo,premijerko....iz svoje vile,nisi sigurno! Ovo i treba da bude legitimni politicki skup svih gradjana,koji nisu zadovoljni vasom ekonomijom! Drzava u kojoj je uspeh,40,50,60..hiljafa dinara plata sa ovakvom inflacijom,zasluzuje detaljno ciscenje svega jer je sve zagadjenooo!!! Bice nas sve vise,svakim danom jer smo svi spremni za SLOBODU vazduha!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija