Brnabić ponovo o kovid sertifikatima: Nisu ustavni, ali pripremamo se da ih uvedemo gde je moguće

Razmatrali smo da se u ovom trenutku polako pripremamo da uvodimo kovid sertifikate na onim mestima u kojima nije neophodno da ljudi borave, na mestima gde postoji velika šansa da se zaraze.
Brnabić ponovo o kovid sertifikatima: Nisu ustavni, ali pripremamo se da ih uvedemo gde je moguće
Foto: Pixabay
To je rekla premijerka Ana Brnabić, navodeći kao primer zatvorene prostore poput kafića, barova, restorana, noćnih klubova.     
 
"Što se tiče toga da su kovid sertifikati neustavni, tako je. U velikoj meri jesu ukoliko ih uvodite za neke stvari koje su ljudima neophodne i obavezne da rade. Ne možete ih uvoditi kao što su to uradile neke druge zemlje, za, recimo maloprodajne objekte gde ne možete da uslovite ljude da uđu i kupe hleb ili mleko time da li su vakcinisani ili nisu. Ne možete ni da ih uslovite da svaki dan plaćaju testove nanovo da bi mogli da uđu i kupe hleb", rekla je Brnabić.
 
Na pitanje novinara N1 da li deca treba da idu u školu jer ima primera da donose virus svojim roditeljima, Brnabić je odgovorila da misli da treba da idu u školu i navela da to nije njeno lično mišljenje već istraživanja svetskih zdravstvenih stručnjaka.
 
Ona je rekla da zna da N1 "često ne veruje stručnjacima, da imaju diskutabilne stručnjake koje dovode u studio da pričaju ljudima kako treća doza vakcine nije treća sreća, kako je oni nikome ne bi dali ili kako treća vakcina nije dovoljno ispitana".
 
Brnabić je istakla da su to poruke koje u najvećoj mogućnoj meri zbunjuju ljude i navela da malo više odgovornosti od svih nas ne bi bilo na odmet.
  • a

    12.09.2021 19:49
    Vrlo prosto pitanje: ako nisu ustavni zasto ih pripremate?
  • Pera

    12.09.2021 19:36
    Ne znam zasto premijerka dovodi gradjane u zabludu. Sertifikati su u skladu sa ustavom i zakonom o zaraznim bolestima. Sa druge strane da se to nece postovati, to vec znamo. Da li ima jedna mera da ju je ova vlada sprovela savesno i efikasno?
  • Marko

    12.09.2021 18:44
    gospodja obecanje
    Premijerka da dodje u Gornje Nedeljice kako je obecala poljoprivrednicima ako joj je stalo do naroda i zdravlja ljudi, a ne da uvodi neustavne kovid propusnice.Rio Tinto u kojoj god drzavi su radili ostavili su pustos i zagadjenu zemlju,vazduh i vodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.