Raspisana poternica za Titovim unukom

Za Edvardom Brozom (70), unukom nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, raspisana je poternica MUP-a Srbije.
Raspisana poternica za Titovim unukom
Foto: 021.rs
Poternica je raspisana radi izvršenja kazne od osam meseci zatvora na koju je u maju ove godine pravosnažno osuđen u odsustvu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u avgustu 1992. godine u Zemunu, kada je poginuo njegov saputnik.
 
Irina Kovačević, portparolka Drugog osnovnog suda u Beogradu nadležnog za sprovođenje izvršenja kazne, precizirala je za Tanjug da je ova poternica lokalnog karaktera, odnosno da važi za teritoriju Srbije.
 
Kako Edvard Broz nije pronađen u Srbiji, Ministarstvo pravde je od suda zatražilo saglasnost za raspisivanje međunarodne Inrepolove poternice, rekla je Kovačević i napomenula da je u toku prikupljanje podataka neophodnih za davanje saglasnosti.
 
Broz nije dostupan pravosudnim organima Srbije jer je u bekstvu od 2008. godine i veruje se da živi u Hrvatskoj.
 
Apelacioni sud u Beogradu je u maju ove godine pravosnažno osudio Broza zbog nesreće u kojoj je poginuo je G.P, koji je bio sa Brozom u kolima, dok su Ž.P. i E.B. zadobili teške telesne povrede. Broz je u trenutku nesreće imao 2,05 promila alkohola u krvi.
 
Osuđen je zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 
Broz je odmah posle udesa pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen, 21. januara 2008. na graničnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju. Posle tri dana pritvora pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.
 
Krajem marta 2008. godine, Broz se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i izneo odbranu, izjavivši da se kraje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobegao.
 
Nije se pojavio na ročištima u maju, junu i septembru 2008, pa je sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu poternicu radi sprovođenja krivičnog postupka.
 
Nova poternica je raspisana radi izvršenja zatvorske kazne na koju je osuđen u odsustvu.
 
Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je pre dve godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano pomenutom presudom.
  • 9

    14.09.2021 01:05
    Hoće li
    ikada biti raspisane poternice za sinovima
    testerašima , poslanicima , navijačima ,vozačima ...
    Ah niz je predugačak hoće li zaleći dovoljan
    broj "NAŠE" dece da se sinčići i dalje iživljavaju i da
    ih pri tome čuvaju vrle službe?
  • V

    13.09.2021 17:39
    V
    Kakav deda takav unuk! Jure ga decenijama! Podrska!!!
  • pajo patak

    13.09.2021 15:40
    dedu mu nisu
    uhvatili mnogo sposobniji u Drvaru, a takođe su raspisali poternicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija