Panić: Političke i zdravstvene vlasti krive za situaciju sa kovidom

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić optužio je večeras "političke i zdravstvene vlasti" za pogoršanje epidemiološke situacije u Srbiji.
Panić: Političke i zdravstvene vlasti krive za situaciju sa kovidom
Foto: 021.rs
Gostujući na televiziji N1, Panić je ocenio da zbog "neodgovornosti nadležnih, građani plaćaju cenu".
 
"Upozoravali smo na ovo ko zna koliko puta. Godinu i po dana je prošlo od početka epidemije korona virusa, smatramo krajnje neodgovornim ovo što zdravstvene vlasti rade", naveo je Panić.
 
Ocenio je da zdravstvene vlasti "ne rade sve" kako bi se poboljšala zdravstvena zaštita građana.
 
"Ostajemo na ključnim mestima bez kadra. Bolnice u Novom Sadu, Batajnici i Kruševcu nemaju adekvatnog kadra za rad sa tako teškim pacijentima", kazao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.
 
Komentarišući najavu uvođenja kovid propusnica, Panić je ocenio da je to "skretanje teme sa onoga što je bitno" i dodao da vlasti ne odgovaraju na pitanja vezana na nabavku, cenu i garancije za kupljene vakcine.
  • Бора.

    15.09.2021 23:04
    Корона мутира као и сваки други вирус јер тако тражи начин да преживљава у циркулацији,проблем је што вакцине не могу да сустигну број мутација колико је корона мутирала и на тај начин преживљава у циркулацији.

    Грип је друга прича. Он има своје сезонске пикове, тад се покупе мутације које су најучесталије и направи се вишекомпонентна вакцина која има смисла сасвим.


    Код короне није тако,па зато сада имамо и вакцинисане у ковид болници са тежом клиничком сликом.



    За корону нема вишекомпонентна вакцина која би свела епидемију на свега 45-60 случајева свакодневно.


    Решења сада нема,епидемија тече како тече можемо само чекати да епидемија сама од себе да се стиша и да реп број епидемије падне на 0,5 и да тако наставимо још нормалније да живимо.мере као мере нема више ефекта и ако је било,било је мало ефикасне мере.

  • Zrenjaninac

    15.09.2021 13:51
    Lažu nas ko majmune
    Treća doza se, kažu zvaničnici, prima za 6 meseci, odn. 180 dana. 180-tog dana sam otišao u staru Polikliniku u Zrenjaninu, ali su me izbacili jer nije prošlo kalendarskih 6 meseci, kao da većina proteklih meseci nije imalo 31 dan. Dakle, vakcinu mogu dobiti u naredni neradni vikend zbog nesuglasica da li su validni dani ili meseci. Pa ti narode požuri da se vakcinišeš, kad drugi neće, a tebi ne daju.
  • A

    15.09.2021 07:51
    A
    A kako vise udovoljiti,ljudima meni vise nije jasno? Dali je ovaj rezim nabavijo vakcine,..jeste! Pa sto se onda ljudi nevakcinisu i ublaze sve ovo! Daleko dasu savrseni ali treba biti realan i doktori,su bili zbunjeni sa ovim virusom kao i ceo svet! A sada ima toliko vakcina i gledam niko neulazi pa ko je onda kriv,rezim ili narod....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.