Srbija još radi na usklađivanju digitalnih kovid sertifikata

EU je do sada u svoj sistem Digitalnih kovid sertifikata pored 27 zemalja članica uključila i 15 zemalja van EU, među kojima nije Srbija.
Srbija još radi na usklađivanju digitalnih kovid sertifikata
Foto: 021.rs
Poslednje na listu zemlja i teritorija, čiji su sertifikati o vakcinaciji, testovima i antitelima potvrđeni kao ekvivalenti EU kovid sertifikatima, dodate su Albanija, Andora, Farska ostrva, Izrael, Monako, Maroko i Panama.
 
Pored Albanije iz regiona su i sertifikati Severne Makedonije prihvaćeni u EU pod istim uslovima kao i digitalni kovid sertifikati EU.
 
Komesar za pravosuđe Didier Rejnders rekao je da se nastavlja saradnja sa trećim zemljama, uključujući i Srbiju, na povezivanju sa EU sistemom sertifikata za putovanja.
 
"Od juna je izdato više od 420 miliona sertifikata EU. Pozdravljam to što se sve više zemalja izvan EU pridružuje našem uspešnom sistemu. Ukupno 42 zemlje - 27 država članica EU i 15 zemalja koje nisu članice EU - sada učestvuju u sistemu digitalnih EU sertifikata potvrđujući to kao međunarodni standard", poručio je Rejnders.
  • Jovan 021

    16.09.2021 19:54
    lud i zbunjen
    Bilo ih je svakakvih na vlasti, ali ovakvih dunstera i
    polpismenih spodoba koji misle samo o sebi, svet nije
    video. Mada, možda smo i sami krivi što su oni na tim
    pozicijama, no ja sam u manjini jer nisam ljubitelj vožnje autobusom i upakovanog sendviča.
  • Djuri

    16.09.2021 11:07
    Sistem
    Kakva azdaja od birokratskog sistema,Znaci dzaba ste se vakcinisali i vi koji zelite da putujete u EU,vakcinama proizvodjaca sa kojima imaju dogovor.U karantin pa test pa tamo primaj.Kakvo maltretiranje i ukidanje sloboda,Dali su i nasi nesposobni da usklade sistem ili sta jos tu ima.Strasno kakva odvratna vremena za pojedinca,neki godinama nemogu da posecuju rodbine decu unuke a kao specavanje sirenja kovida koji je vec 2 godine svugde rasiren,zlo!
  • Krajnje je vreme

    16.09.2021 10:52
    Učinite nešto
    Osetili smo to na svojoj koži u Francuskoj. Srpski kod tamo ne prolazi, pa se ne može sedeti u kafićima, restoranima, bioskopima, ići na bazen itd. Može jedino ako se testiraš svaka 3 dana. Ili eventualno konvertuješ kod u francuski. Naravno priznaju samo AstraZeneku i Fajzer. Rusku i kinesku ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija