Simo Spasić osumnjičen da je proganjao novinara "Južnih vesti"

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa Kosova i Metohije Sima Spasić osumnjičen je da je proganjao novinara "Južnih vesti".
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saslušaće Spasića u svojstvu osumnjičenog u postupku koji se kao hitan vodi nakon što je novinar "Južnih vesti" Aleksandar Stankov policiji prijavio da od Spasića dobija preteće poruke i pozive.
 
"Nakon prikupljanja obaveštenja i svih raspoloživih dokaza Simo Spasić je stekao svojstvo osumnjičenog za krivično delo proganjanje iz člana 138 a Krivičnog zakonika učinjenog na štetu novinara Aleksandra Stankova i u tom svojstvu su isti pozvani na saslušanje 29. septembra ove godine", rekla je Udruženju novinara Srbije Aleksandra Vujisić, zamenica javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu i kontakt osoba u tom tužilaštvu prema Sporazumu o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.
 
Posle saslušanja Osnovno javno tužilaštvo u Nišu odlučiće da li će podneti optužni predlog protiv Spasića.
 
Stankov je u dva navrata prijavljivao policiji da mu Spasić šalje poruke, poziva ga telefonom, da mu, kako je ranije rekao UNS-u, preti, da ga vređa, psuje i kune, zbog čega se oseća ugroženo. On je UNS-u rekao i da Spasića nikada nije video uživo i da ga lično ne poznaje.
 
Stankov je prvi put policiji prijavio pretnje 29. avgusta.
 
Iako je pokrenut postupak Spasić je nastavio da novinaru šalje poruke. Poslednju poruku od Spasića Stankov je dobio 11. septembra. 
  • 56

    16.09.2021 19:18
    Ili, ili
    Kod psihijatra, pa ili na sud ili u odgovarajuću bolnicu.
  • Инспектор Вишекруна

    16.09.2021 17:11
    зашто?
    Зашто је на слободи?
    Може утицати на сведоке мегафоном!
    А ако сам нека јавност, узнемирен сам што је овај већ осуђени силоватељ на слободи!
  • Rade

    16.09.2021 17:03
    Osuđeni silovatelj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija