Dečiji pulmolog: Sve više dece obolele od kovida, među zaraženima i bebe

Dečiji pulmolog iz KBC "Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je danas da je broj dece inficirane korona virusom znatno porastao, kao i da se među zaraženima nalaze i dve bebe.
Dečiji pulmolog: Sve više dece obolele od kovida, među zaraženima i bebe
Foto: Pixabay
Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da su bebe stare 27, odnosno 21 dan i dodala da se u populaciji najmlađih javljaju "najblaži mogući simptomi i da nema komplikacija".
 
"Pre dve, tri nedelje bilo je 10 do 15 pacijenata koji su prolazili kroz našu ambulantu, sada ih ima oko 40", izjavila je Ostojić i dodala da dnevnom nivou bude sedam do osam novih prijema.
 
Olivera Ostojić je istakla da kod dece nisu primetili da je bilo povratnih informacija o nekim komplikacijama nakon preležanog virusa, "čak ni najmanjih, u smislu umora".
 
Naglasila je i da se mora verovati u nauku, kada je u pitanju vakcinacija dece.
  • Славица.

    18.09.2021 08:38
    Треба бити опрезан што се тиче давања вакцина деци.
  • Bora.

    18.09.2021 06:42
    pajo patak
    Proizvodnja stabilne vakcine traje godinama bez obzira na stanje pandemije,nema veze što je medicina kao uznapredovala,ali je bilo jasno čim je izašla prva odobrena vakcina koja se po proceduri odobrava od strane EME i ALIMS 200dana vakcine su odobrene od strane ALIMS za 2nedelje što je malo vremena da se pročitraju i ispita suspastanca koja sadrži 1000 provokativnih sadržaja da se vidi kakvu štetu pravi našem organizmu.


    Druga stvar što nema ozbiljnih studija u vezi vakcinacije dece,na osnovu drugih država se ne može donositi ovakve odluke.

  • pajo patak

    17.09.2021 17:52
    @lekar
    ne naša, svetska nauka je odavno rekla sve za vakcinaciju dece, od prvog dana nakon rođenja do punoletstva ( 18. godine ), ako si to za šta se predstavljaš seti se epidemiologije ( IV godina medicine, jedno od ispitnih pitanja kalendar vakcinacije ).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.