Narodna stranka, PSG i NADA pozivaju na protest u ponedeljak zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda

Beogradski odbor Narodne stranke pozvao je građane i članove te stranke da se sutra u podne okupe ispred zgrade suda u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog poslednje odluke Vrhovnog kasacionog suda.
Narodna stranka, PSG i NADA pozivaju na protest u ponedeljak zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda
Foto: Pixabay
"Cilj sramnog postupanja sudija Vrhovnog kasacionog suda, koji su svojim pravnim stavom stali na stranu banaka i krupnog kapitala, jeste dalje siromašenje svih građana Srbije, kojima je naneta ogromna šteta i to pod direktnim uticajem predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju beogradskog odbora Narodne stranke.
 
"Narodna stranka podržava zahteve građana i advokata da se zaustavi pljačka i ispravi ova istorijska nepravda", dodaje se u saopštenju.
 
U saopštenju se izražava sumnja da je prilikom donošenja spornog pravnog mišljenja Vrhovnog kasacionog suda "bilo elemenata korupcije".
 
"Dajemo reč da će zbog ove kriminalne odluke, kao i niza drugih, neko morati da odgovara nakon promene vlasti", zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Beograd.
 
Advokatska komora Srbije je zatražila hitan sastanak sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda, a za sada nema najava da će biti obustava rada.
 
Poziv i Pokreta slobodnih građana
 
Pokret slobodnih građana poručio je u nedelju da izražava bojazan da se postupanjem suda "dodatno urušavaju temelji već narušene pravne sigurnosti".
 
Kako kažu, sramotno je da se najviša sudska instanca, čije sudije treba da prestavljaju intelektualni i duhovni uzor, stavlja u službu određenih interesnih grupa.
 
"Pozivamo sve građane na protest advokata 'Ni korak nazad' koji će se održati u ponedeljak, 20. septembra sa početkom u 12 časova u Beogradu ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda na adresi Nemanjina 9", navode u ovoj stranci.
 
Koalicija NADA: Još jedan udar na građane
 
Koalicija NADA ocenila je danas da pravni stavovi Vrhovnog kasacionog suda u pogledu dozvoljenosti naplate troškova obrade kredita i premije Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita predstavljaju "još jedan udar na ionako urušeno pravosuđe u Srbiji i njene građane".
 
Koalicija NADA navodi da su na ovaj način narušena načela pravne sigurnosti i jednakosti građana pred sudom, zbog čega "pruža podršku protestu advokata i građana koji je zakazan u Beogradu ispred Vrhovnog kasacionog suda, a u svim ostalim opštinama koje imaju sud - ispred Osnovnih sudova".
 
"VКS je na sednici održanoj 16. septembra zauzeo stav suprotan svom prethodnom stavu i stavovima zauzetim u hiljadama pravnosnažnih presuda, u kome se navodi da je poslovnim bankama dozvoljena naplata ovakvih troškova, što je nedopustivo", navodi se u saopštenju koalicije koju čine POКS, DSS i 23 udruženja građana.
  • Vlada

    26.09.2021 18:22
    Mišljenje
    Ostavite advokatima da se iz presa vlašću
  • Zdravko

    19.09.2021 22:19
    Bravo
    Bravo! Nema predaje! Ne smemo im dozvoliti da se provuku sa ovim! Doterace nas do prosjackog štapa.
  • Goga

    19.09.2021 20:56
    Kad bi moglo
    Počela sam raditi 1986. i godinama primala platu u koverti. U bankama su se otvarale štedne knjižice. Krediti se dobijali od preduzeća i ono vam od plate obustavljalo. Postojale su 3-4 banke i poslovale. Postojala i kontrola novca preko Službe platnog prometa.
    Onda došao neprijatelj Dinkić i... sad nam je ovako.
    Na žalost svi su u nekom kreditu, minusu, al raj bi bio povući tokove novca kroz strane banke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.