Narodna stranka, PSG i NADA pozivaju na protest u ponedeljak zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda

Beogradski odbor Narodne stranke pozvao je građane i članove te stranke da se sutra u podne okupe ispred zgrade suda u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog poslednje odluke Vrhovnog kasacionog suda.
Narodna stranka, PSG i NADA pozivaju na protest u ponedeljak zbog odluke Vrhovnog kasacionog suda
Foto: Pixabay
"Cilj sramnog postupanja sudija Vrhovnog kasacionog suda, koji su svojim pravnim stavom stali na stranu banaka i krupnog kapitala, jeste dalje siromašenje svih građana Srbije, kojima je naneta ogromna šteta i to pod direktnim uticajem predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju beogradskog odbora Narodne stranke.
 
"Narodna stranka podržava zahteve građana i advokata da se zaustavi pljačka i ispravi ova istorijska nepravda", dodaje se u saopštenju.
 
U saopštenju se izražava sumnja da je prilikom donošenja spornog pravnog mišljenja Vrhovnog kasacionog suda "bilo elemenata korupcije".
 
"Dajemo reč da će zbog ove kriminalne odluke, kao i niza drugih, neko morati da odgovara nakon promene vlasti", zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Beograd.
 
Advokatska komora Srbije je zatražila hitan sastanak sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda, a za sada nema najava da će biti obustava rada.
 
Poziv i Pokreta slobodnih građana
 
Pokret slobodnih građana poručio je u nedelju da izražava bojazan da se postupanjem suda "dodatno urušavaju temelji već narušene pravne sigurnosti".
 
Kako kažu, sramotno je da se najviša sudska instanca, čije sudije treba da prestavljaju intelektualni i duhovni uzor, stavlja u službu određenih interesnih grupa.
 
"Pozivamo sve građane na protest advokata 'Ni korak nazad' koji će se održati u ponedeljak, 20. septembra sa početkom u 12 časova u Beogradu ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda na adresi Nemanjina 9", navode u ovoj stranci.
 
Koalicija NADA: Još jedan udar na građane
 
Koalicija NADA ocenila je danas da pravni stavovi Vrhovnog kasacionog suda u pogledu dozvoljenosti naplate troškova obrade kredita i premije Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita predstavljaju "još jedan udar na ionako urušeno pravosuđe u Srbiji i njene građane".
 
Koalicija NADA navodi da su na ovaj način narušena načela pravne sigurnosti i jednakosti građana pred sudom, zbog čega "pruža podršku protestu advokata i građana koji je zakazan u Beogradu ispred Vrhovnog kasacionog suda, a u svim ostalim opštinama koje imaju sud - ispred Osnovnih sudova".
 
"VКS je na sednici održanoj 16. septembra zauzeo stav suprotan svom prethodnom stavu i stavovima zauzetim u hiljadama pravnosnažnih presuda, u kome se navodi da je poslovnim bankama dozvoljena naplata ovakvih troškova, što je nedopustivo", navodi se u saopštenju koalicije koju čine POКS, DSS i 23 udruženja građana.
  • Vlada

    26.09.2021 18:22
    Mišljenje
    Ostavite advokatima da se iz presa vlašću
  • Zdravko

    19.09.2021 22:19
    Bravo
    Bravo! Nema predaje! Ne smemo im dozvoliti da se provuku sa ovim! Doterace nas do prosjackog štapa.
  • Goga

    19.09.2021 20:56
    Kad bi moglo
    Počela sam raditi 1986. i godinama primala platu u koverti. U bankama su se otvarale štedne knjižice. Krediti se dobijali od preduzeća i ono vam od plate obustavljalo. Postojale su 3-4 banke i poslovale. Postojala i kontrola novca preko Službe platnog prometa.
    Onda došao neprijatelj Dinkić i... sad nam je ovako.
    Na žalost svi su u nekom kreditu, minusu, al raj bi bio povući tokove novca kroz strane banke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.