Petković: Priština od sutra planira da skida srpske tablice na administrativnim prelazima

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je da vlasti u Prištini planiraju da od sutra skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima.
Njih će zamenjivati, kako je rekao, takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.
 
Petković je u pisanoj izjavi ocenio da je u pitanju "najopasnija provokacija i pretnja" po srpski narod na Kosovu i Metohiji od kada je Aljbin Kurti ponovo izabran za kosovskog premijera. 
 
"Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom. Na ovaj način u pitanje se dovodi život srpskog naroda u pokrajini i zato će Srbi umeti da odgovore na ovakve provokacije Prištine", naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 
 
Mediji su ranije preneli da pripadnici Kosovske policije od sinoć postavljaju montažne kontejnere u blizini administrativnog prelaza Jarinje. 
  • Mile rent-a mozak

    20.09.2021 12:48
    Da nam je više ovakvih političara, koji vide događaje unapred ( pa još i sa naočarima). Lik je, ladno, još juče imao predskazanje da će danas da skidaju srpske tablice. 5 godina nam je trebalo da ovog tarabića stavimo za direktora kancelarije, pa stvarno smo slepci. Do sada bi, sa njim, Kancelarija bila u Valoni ili Sarandi.
  • Mitke 83

    19.09.2021 20:22
    Ma ko sme bre nase tablice skidati,pa zvacu ja prvog respiratora u pomoc..Pa da vas vidim ondak...
  • da pitam

    19.09.2021 20:07
    Kod nas K tablice mogu
    U BiH ne moze K tablica

    Ko to ne spori da je Kosovo samostalno ??? Hmmm ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija