Ko su svetski šampioni u vakcinaciji i gde je tu Srbija

Portugal je postao prva zemlja na svetu koja je uspela u potpunosti da vakciniše skoro 85 odsto stanovnika.
Ko su svetski šampioni u vakcinaciji i gde je tu Srbija
Foto: 021.rs
Na mestu broj dva nalaze se Ujedinjeni Arapski Emirati gde je 81,2 odsto stanovnika primilo obe doze, piše Nova.rs.
 
Singapur je na trećem mestu sa 77,3 odsto vakcinisanih sa obe doze, a zatim sledi Španija gde je 77,73 odsto građana primilo obe doze.
 
Zatim slede dve latinoameričke države, Urugvaj i Čile, a potom Danska, koja je pre nekoliko nedelja odlučila da ukine sve mere i Kina gde je 70,8 odsto građana potpuno vakcinisano.
 
Kako piše portal Nova.rs, u slučaju Kine, zemlje iz koje se epidemija raširila svetom, brojke su impresivne. Najmnogoljudnija zemlja na svetu pre neselju dana je objavila da je vakcinisala više od milijardu ljudi. U Kini vakcinacija je počela rano u odnosu na evropske zemlje, s obzirom da su naučnici iz ove zemlje uspeli među prvima da razviju domaće vakcine.  
 
Kakva je situacija sa vakcinacijom u Srbiji? Koliko građana naše zemlje je primilo obe, a koliko samo jednu dozu vakcine?
 
U našoj zemlji, prema podacima sajta "Our world in data", vakcinisano je 44 odsto građana. Od toga je 42,28 odsto potpuno vakcinisanih, dok je 2,02 odsto primilo samo jednu dozu.
 
To nas svrstava u red zemalja kao što su Indija i Iran, koji imaju 44, odnosno 42 odsto vakcinisanih.
 
Opširnije na Nova.rs.
  • heh

    26.09.2021 13:12
    Portugal sa 85% vakcinisanih ima 5 smrti dnevno i 600-700 zarazenih, ali zato Srbo zna da njega Bil Gejts hoce da cipuje da gleda gde kiseli kupus i ''ponosno'' ima 7 hiljada zarazenih i 40 preminulih dnevno.
  • Burdin krojač

    26.09.2021 12:54
    Regioni
    A ima li podataka, mape kako izgleda postotak vakcinisanih u Srbiji po opštinama, regionima?
  • Pozitivan

    26.09.2021 10:40
    Veoma zaostalo društvo
    Nažalost, svako ko hoće, može na puno primera da vidi koliko smo mi zaostalo i primitivno društvo.
    Režim to koristi, zloupotrebljava i hrani da bi duže ostao na vlasti.
    Hrane nas lažima i manipulišu ovim jadnim narodom dok se oni bogate i žive na visokoj nozi- UDBAši, političari i Crkva.
    Evropi je to jasno, ali ne mogu oni nas da menjaju- mogu da uzmu odavde ono što valja a sa režimom moraju da sarađuju, pogotovo što se ovi nameću kao jedini koji mogu da kontrolišu ovako primitivan i zatucan narod.
    Vrzino kolo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.