Kako se sutra ide u školu: U pojedinim mestima kombinovana nastava, većina ide redovno

Kombinovani model nastave u 7. i 8. razredu osnovnih škola od sutra će se primenjivati u četiri lokalne samouprave, a ne u devet, kao što je bio slučaj od prošlog ponedeljka.
Kako se sutra ide u školu: U pojedinim mestima kombinovana nastava, većina ide redovno
Foto: 021.rs
Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, neposredna i nastava na daljinu u petoj nedelji školske 2021/22 sprovodiće se u osnovnim školama u Kragujevcu, Ivanjici, Lajkovcu i Valjevu.
 
Takođe, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava, a od 20. septembra bilo je uključeno 27 opština i gradova više.
 
Kombinovana nastava izvodiće se u Beogradu, Valjevu, Vranju, Leskovcu, Lajkovcu, Lebanama, Prokuplju, Ubu, Čačku, Bajinoj Bašti, Velikoj Plani, Vladičinom Hanu, Ljigu, Kragujevcu, Sjenici, Šapcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici.
 
Onlajn nastava primenjivaće se od sutra u srednjim školama u tri lokalne samouprave - Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu, saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete.
 
Od 20. septembra treći model nastave primenjivao se u srednjim školama i u Bajinoj Bašti, Lebanama, Lajkovcu, Ljigu, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici.
 
U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model nastave, to jest neposredna nastava u školama.
  • Dragan

    26.09.2021 17:47
    Ah
    Ne preporučujem bilo kakvu školu dok ministar prosvete je iz SPSa.Totalni štrajk.A njega vezati za njegove semafore i slične gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.