Vučić razgovarao sa Boreljom o situaciji na Kosovu: "Poštovaćemo sve sporazume"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom o situaciji na Kosovu.
Vučić razgovarao sa Boreljom o situaciji na Kosovu: "Poštovaćemo sve sporazume"
Foto: 021.rs
"Srbija će nastaviti da poštuje sve sporazume koje je potpisala, sve međunarodne pravne propise i nastaviti da pruža podršku regionalnom miru i stabilnosti uprkos neodgovornom, neozbiljnom i kriminalnom ponašanju prištinskih vlasti", rekao je Vučić.
 
Vučić je sa Boreljom razgovarao telefonom, a visoki predstavnik tom prilikom pozvao je na strpljenje, očuvanje mira i nastavak dijaloga u Briselu, saopštila je pres služba predsednika.
 
Borelj je ranije pozvao i Beograd i Prištinu na bezuslovno deeskaliranje situacije na severu Kosova i Metohije, hitnim povlačenjem specijalnih policijskih jedinica i uklanjanjem blokada puteva.
 
"Kosovo i Srbija moraju da pronađu rešenja za smirivanje situacije i dogovore se o daljem putu. EU će aktivno podržavati ove napore. I Kosovski i srpski lideri u potpunosti su odgovorni za sve rizike po bezbednost i blagostanje lokalnih zajednica i na Kosovu i u Srbiji", rekao je Borelj.
  • Keka

    27.09.2021 11:55
    @Лиманац
    Kosovo je predato 1999te "pobedom nad NATO" i "gubitnickim sporazumom iz Kumanova". Da citas Webera znao bi sta je deinicija drzave. Al nije lose biti na vlasti manipulisuci naciJonalizmom "Kosovo je Srbija"
  • Јое

    27.09.2021 08:28
    Само да питам
    "Poštovaćemo sve sporazume"
    Да ли ћете поштовати и резолуција СБ УН 1244 и Кумановски споразум и вратити 1000 српских војника на КиМ?
  • pobogu

    26.09.2021 21:55
    Crna Ivana, pa kud "vučić" malim slovom, ode ti karijera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.