Ivan Ivanović o kandidaturi: Pobedio bih Vučića na izborima, SNS ne bi imao nikoga protiv mene

Popularni voditelj Ivan Ivanović govorio je o predstojećim izborima, ali i o tome što deo javnosti vidi njega kao potencijalnog predsedničkog kandidata.
Predsednički izbori u Srbiji organizovaće se na proleće 2022. godine. Aleksandar Vučić završava svoj petogodišnji mandat i gotovo je sigurno da će se kandidovati ponovo za tu funkciju. 
 
Nameru da učestvuju na izborima pokazali su bivši predsednik Srbije Boris Tadić, ali i lider Dveri Boško Obradović. Obojica smatraju da bi bili najbolji kandidati koji bi mogli da pariraju Vučiću. Svoju kandidaturu najavio je i predsednik Demokratske stranke Miloš Jovanović, koji će biti kandidat koalicije NADA, koju čine DSS, Pokret obnove kraljevine Srbije i još 23 udruženja građana. Jovanović je već i započeo predizbornu kampanju i to u Novom Sadu.
 
Međutim, u delu javnosti postoji mišljenje da bi Vučiću najviše mogao da parira kandidat koji je javna ličnost. Veliki uspeh imao je Beli Preletačević na prethodnim predsedničkim izborima, dok je u Ukrajini komičar i glumac Vladimir Zelenski i pobedio. 
 
Tako se pojavilo i ime popularnog voditelja Ivana Ivanovića, koji svojom emisijom "Veče sa Ivanom Ivanovićem" dopire do velikog broja ljudi. Ivan Ivanović za Nova.rs kaže da narod ne treba da se plaši ko je kandidat, već da "bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci".
 
Ipak, kaže da za sada ne planira da se kandiduje na izborima.
 
"Svaki čovek koji ima neke moje godine, mora da kaže 'nikad ne reci nikada', sto puta kažeš nikad, pa se onda nešto desi i demantuje te. Ali je malo verovatno da bih se kandidovao na izborima. Ne dovodim u sumnju da li bih pobedio, pobedio bih sigurno", navodi on.
 
 
Kako objašnjava, od naprednjaka se razlikuje što mora da razmišlja šta posle pobede - da li bi mogao da se bavi televizijom, poslom koji voli najviše na svetu. Morao bi da napusti svoju profesiju, što ne želi da učini. Kada bi se kandidovao, dodaje, SNS ne bi imao nikoga protiv njega.
 
"Meni bi više priličilo da se borim za Beograd nego za mesto predsednika Srbije, ali mislim da bi to bilo neozbiljno. Imponuje mi što mi narod veruje i to nije slučajno. Sa narodom sam podelio sve, o meni sve znaju i nisam ih nikada izneverio. Ali ne znam šta bi bilo posle – da li bi ljudi iz opozicije slušali šta im ja kažem? U svakom slučaju mislim da smo mi kao društvo dotakli dno i da je vreme za promenu. Narod ne treba da se plaši ko je kandidat, nego da bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci", zaključuje Ivanović za Nova.rs.
 
 
O Ivanoviću kao predsedničkom kandidatu nedavno je pisala i Jasmina Lukač za Demostat, navodeći da bi kao zabavljač mogao da nosi "rijaliti nastupe", koje bi suprotstavio dugim TV obraćanjima javnosti predsednika Aleksandra Vučića.
 
Inače, Ivan Ivanović je 2012. godine vodio šaljivu predsedničku kampanju pod sloganom "Napred - malim korakom". Pojedini građani su tada na glasačkim listićima dopisivali broj 13 i ime popularnog voditelja.
  • dragan n.s.970.

    02.10.2021 08:26
    nula bodova
    humor prizeman..nije dobro proucio alana forda..mani se kanditature..
  • 313

    30.09.2021 17:31
    Aman
    Trend upotrebe ženskih imena od strane vođinih botova se nastavlja. I dalje pišu nemaštovite i uvredljive besmislice, ali žeđ za sendvičima ne gasne. Dobićete čireve na želucu od jednolične hrane. I da, bilo koji kandidat biće bolji od trenutnog sveznajućeg, blagoglagoljivog najboljeg studenta.
  • Srboljub

    29.09.2021 13:37
    Mnogo bolji od ljigavca nosača radikalskih gajbica Vučić Aleksandra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija