Brnabić: Spremni smo da uvedemo kovid propusnice, ali one nisu "magični metak"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je država spremna da uvede kovid propusnice, ali da su one samo način da se, pre svega mladi, vakcinišu i da propusnice nisu nikakav "magični metak".
Brnabić: Spremni smo da uvedemo kovid propusnice, ali one nisu "magični metak"
Foto: 021.rs
"Mi smo spremili sve za kovid propusnice. Ja ću razgovarati još, da vidim da li ćemo ići na to. Ali, čujem na različitim medijima i od raznih eksperata, različite informacije i poglede na stvari", rekla je Brnabić na konstataciju novinara da je pre 16 dana najavila uvođenje kovid propusnica, ali da takva odluka još nije doneta.
 
Premijerka je istakla da kovid propusnice nisu "srebrni ili magični metak" za rešavanje situacije, već su način da se motivišu mladi ljudi da se vakcinišu, kako bi mogli da idu u klubove, kafiće, restorane.
 
"Jedini odgovor na sve ovo je vakcinacija. Ponovo pričamo o merama, propusnicama, svemu što nije ključno u rešavaju pandemije. Ključne su vakcine, prva i treća doza", rekla je Brnabić.
 
Premijerka je navela i da je u Srbiji vakcinisano 53,4 odsto punoletne populacije, ali da je u uzrastu od 18 do 30 godina vakcinisano 21,4 odsto, što je, kaže, poražavajuće, jer je to stvar građanske solidarnosti i zaštite onih koji iz različitih razloga ne mogu da se zaštite.
 
Dodala je i da smo, nažalost, svedoci toga da i mladi umiru, jer su nevakcinisani.
 
"Pre dva dana preminuo je mladić star 24 godine, bez drugih oboljenja, nije bio vakcinisan. I žena koja je imala 31 godinu, majka dvoje dece, bez pridruženih bolesti i bez vakcine. To su sve životi koji su mogli da se spasu", rekla je Brnabić.
 
Ona je ponovila da država ne može da uvede obaveznu vakcinaciju, već moramo da se oslonimo na sopstvenu svest da je važno da se zaštitimo.
 
Dodaje da je država svoj deo posla uradila, među prvima nabavila vakcine, četiri različita proizvođača, a uskoro stiže i peta, Moderna, ali ponovila da ima nešto i do individualne odgovornosti.
 
"Nigde nije zapelo, razmišljamo o tome (kovid propusnicama)", rekla je Brnabić.
  • gradjaninX

    28.09.2021 20:50
    Pravice falsifikate i prodavati ih ispred skola i na ulici. Ko bre ima vremena da proverava to sve? Pa imate laznih novcanica u cirkulaciji i ne mozete da ih sprecite sve, a ne ovo s*anje.
    Imacete sad mlade koji iz inata nece da se vakcinisu.
  • super

    28.09.2021 19:24
    Što pre uvedu to će pre pasti.
    U narodu kipi i zbog ovoga do sada, a propusnice bi bile kap koja je prelila čašu.
  • Milan NS

    28.09.2021 19:21
    Kaže ova:
    "Dodaje da je država svoj deo posla uradila..."
    Sećam se dobro PRVE zvanične konferencije za štampu i Dr Nestorovića i Vučića kako se smeju "najsmešnijem virusu na svetu".
    Nema dalje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija