Zaev: Neprijatna dešavanja na Kosovu, lideri moraju da razgovaraju

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je "neprijatnim" poslednja dešavanja između Srbije i Kosova, apelujući da se "odvrate" svi koji na taj način šalju loše poruke.
Zaev: Neprijatna dešavanja na Kosovu, lideri moraju da razgovaraju
Foto: 021.rs
"Neprijatna su dešavanja koja smo videli na Kosovu. Neprijatna su dešavanja koje gledamo između dve zemlje. Možemo samo da apelujemo da se odvrate sve strane, pa čak i građani, nepoznati ili bilo ko, da na ovakav način šalju loše poruke u regionu", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.
 
Premijer Severne Makedonije je istakao da "kao poštovalac dijaloga i razgovora, građenja prijateljstva", ostaje pristalica toga da lideri sede za stolom i razgovaraju o mogućim rešenjima.
 
"Nadam se da će ceo naš region sedeti za stolom i razgovarati o svim mogućim rešenjima", rekao je Zaev.
 
Odgovarajući na pitanje kako dešavanja na Kosovu i Srbiji utiču na inicijativu "Otvoreni Balkan", Zaev je rekao da zemlje Balkana koje teže članstvu u Evropskoj uniji, treba da iskoriste sve mogućnosti za razgovore, partnerstvo, kao i za bilateralnu i multilateralnu saradnju.
  • Djuri

    28.09.2021 22:18
    Tako a?
    Jeste ,vrlo neprijatno,kada ste priznali Kosovo,pa onda kako si dosao na vlast,pa kako radis popis,pa kako oprastas dugove i kriminalne radnje stavljas u fioke za glasove i tako dalje svakako,pa kako si promenioime zemlje a za uzvrat ni eu,niti finansijska pomoc,pa teror tvojih ministara da se prelezani vakcinisu.Putevi se raspadaju,po sred autoputa punog rupa iskacu policajci sa radarima,dok pored skola divljaju motorima i autima,tu nema kontrole,totalna kaubojstina,Srbija vam dodje teski zapad,ovakva sirota.Tako da bolje cuti za Kosovo ako ti je do dobrih odnosa sa Srbijom ,koja se pokazuje prijateljska prema Severnoj Makedoniji.
    Ta ideja o ,,mini sengenu,,i otvorenim granicama je utopija sa nasim balkanskim lobanjama i agresivnim zatucanim lopovima muljatorima od politicara.Posebno na Kosovu.A hoce eu!Pa nema sanse,jos 100 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.