Petrović: Puštanje Koluvije neozbiljno, podsećamo na zemlju iz serije Narkos

Programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Predrag Petrović ocenio je da puštanje iz pritvora prvookrivljenog u slučaju "Jovanjica" Predraga Koluvije nema osnova.
 Petrović dodaje da Srbija postaje "dominantno mafijaška država".
 
"Budući da je tužilaštvo tu plantažu okarakterisalo kao najveću u Evropi za uzgoj marihuane, puštanje Кoluvije deluje veoma neozbiljno. S obzirom na to da su uživali veliku zaštitu aktivnih i bivših pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnika Bezbednosno informativne agencije i da su koristili tajnu komunikaciju, to ukazuje da nema osnova za puštanje i da vlast ide ka tome da 'opere' Кoluviju", rekao je Petković za novi broj nedeljnika NiN, uz podsećanje da je Koluvija "ranije bio u društvu visokih funkcionera vlasti".
 
Petrović je naveo da ne vidi da postoji borba protiv organizovanog kriminala u Srbiji.
 
"Ne vidim da postoji. Ne postoji nijedan ozbiljan slučaj. Imamo Belivuka i Jovanjicu, ali organizovani kriminal uvek podrazumeva otkrivanje veza sa vlašću, barem sa pojedincima iz vlasti", rekao je Petrović.
 
Prema njegovim rečima "Belivukova grupa je velikom brzinom narasla u ozbiljnu i to nije bilo moguće bez podrške i žmurenja vlasti na oba oka".
 
On je rekao da u Srbiji "imamo partijsku i policijsku i mafijašku državu, s tim što ovo postaje dominantno mafijaška država", kao i da možemo da zaključimo da će "mafijaška država u sebe usisati policijsku državu, da će koristiti instrumente policijske države".
 
"Dosta podseća na situacije u Latinskoj Americi koje su opisane u serijama i filmovima - Narkos Srbija, s tim da se u zemljama Latinske Amerike barem neki delovi vlasti bore sa organizovanim kriminalom", napomenuo je Petrović.
  • Kriminalci

    30.09.2021 11:21
    Kriminalci štite svog
    Šta smo i očekivali od kriminalne države već da štiti svoju investiciju.
  • El Chapo

    30.09.2021 10:44
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...
  • Dete rock'n rola

    30.09.2021 09:11
    Vreme je da i Belivuk dobije nanogicu. Predsednik da ga posavetuje da više ljudima ne seče glave već da se bazira samo na ruke i noge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija