Vučić: Nisam branio Koluviju, uskoro će se saznati istina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da svojim jučerašnjim televizijskim uključenjem iz Dubaija nije branio prvooptuženog u slučaju "Jovanjica" Predraga Koluviju.
Vučić: Nisam branio Koluviju, uskoro će se saznati istina
Foto: 021.rs
Vučić je dodao da će se uskoro saznati puna istina.
 
"Osim što mislim da je važno da se ispita to što je on govorio, jer ako kažete da je policajac rekao to i to, a taj policajac kaže nisam i policajac ode na detektor laži i pokaže se da je Koluvija lagao, mi ćemo reći da je Koluvija lagao. Onda ćemo reći da je to izmislio neko iz bivšeg režima", izjavio je Vučić za TV Pink na kraju posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
 
On je dodao da je miran već dve godine.
 
"Kažete, priprema se oslobađanje nekoga ko je dve godine proveo u pritvoru? Kakvo li je to oslobađanje, a tek mu suđenje počinje? Zamislite, moćni veliki diktator nije hteo da interveniše da neko bude pušten iz pritvora. Nikada se nećemo mešati u to, svi će da rade svoj posao pošteno i u skladu sa zakonom", rekao je Vučić.
 
Predsednik Srbije je ocenio da je histerija nastupila u medijima i kod pojedinih policijskih službenika jer su, kako to tvrdi Vučić, mislili da su "sve lepo spakovali" i "da je bilo uredu da mogu da optužuju nečiju porodicu, i neke druge ljude, da mogu da čine šta god hoće i da nikada neće stići odgovor".
 
On se zapitao i odakle "tolika nervoza" i upitao je zašto javnost u Srbiji nije obaveštena da su na sudu izgubili oni koji su, kako kaže, govorili da je Koluvija zvao predsednikovog brata Andreja.
 
"Što ne kažete da su sudski dokazani lažovi? Što ne kažete da je veštačenjima utvrđeno da nikakvih poziva nije bilo. Da li stvarno verujete da je to objavljeno zato što je to smilio neki ne naročito briljantni um iz bivšeg režima? Nije, komplikovanija je to akcija bila i zato je nervoza tako velika. Ona prerasta u histeriju, nisam je očekivao na takav način", rekao je Vučić za Pink i dodao "nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu kako nisu bili u pravu".
 
Za istu televiziju sinoć je izjavio da veruje da ministar odbrane Nebojša Stefanović neće imati problem da bude ispitan povodom navoda prvooptuženog u slučaju poljoprivrednog dobra Jovanjica Predraga Koluvije da mu je iz kabineta ministra Stefanovića nuđena sloboda ako u postupku, koji se protiv njega vodi za Jovanjicu, lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića.
 
Prema njegovim rečima, "cela priča je jako čudna" i potrebno je sve ispitati, jer je Koluvija koji je dve godine proveo u zatvoru spreman da objasni šta se desilo i ko je kriv za Jovanjicu.
  • brnabara

    04.10.2021 00:19
    Strane službe sve znaju, pitanje je vremena kada će da raspišu međunarodnu poternicu. Samo čekaju da prizna nezavisnost Kosova.
  • D

    03.10.2021 21:52
    .
    Koja istina, kada su nam sudovi, sudije, policija, svedoci, istražitelji i načelnici korumpirani kao da smo neka Somalija?
  • U kolibi

    03.10.2021 21:51
    Ubeđen sam, sto posto, da će proći na poligrafu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija