Izdavač Pandorinih papira: Vučić se neće odreći Malog

Dru Saliven, jedan od osnivača projekta koji je izdavač Pandorinih papira, rekao je da ne očekuje da će se predsednik Srbije odreći ministra Siniše Malog.
Izdavač Pandorinih papira: Vučić se neće odreći Malog
Foto: 021.rs
Saliven, jedan od osnivača Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu, koji je izdavač Pandorinih papira, očekuje pokretanje istraga u mnogim državama, ali da ne očekuje da će se predsednik Srbije odreći ministra Siniše Malog.
 
"U Srbiji, ministar finansija Siniša Mali je više puta rekao da nije vlasnik ta 24 stana u Bugarskoj koje je dobio od ruske naftne kompanije 'Lukoil'. Uhvatili smo ga u laži u svakoj fazi. Konačno smo utvrdili da je ustvari vlasnik tih stanova od početka do kraja. On je znao sve vreme. On je ministar finansija Srbije, mislim da ga se Vučić neće otarasiti. Ovo je rezultat korupcije, kada se ne bavite suštinskom korupcijom, ljudima koji su povezani sa organizovanim kriminalom i kradu državnu imovinu. I moraju da budu smenjeni", rekao je Saliven u intervjuu Glasu Amerike.
 
On je ocenio da istraga u Beogradu neće biti pokrenuta ni protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, prema zaključcima istraživanja, tajio vlasništvo nad jednom kompanijom.
 
"Naravno, Petrović nikada neće biti istražen u Beogradu, zbog aktuelne Vučićeve vlade. I on je dobar Vučićev prijatelj i sumnjamo da će ikada biti pod istragom. Međutim, istraga je potrebna. I mnoge organizacije iz civilnog društva će početi da podnose zahteve za uvođenje sankcija i tužbe protiv tih ljudi u okviru Magnicki zakona. To je poslednje sredstvo. Ako postoji korupcija protiv koje država neće preduzeti mere - građani mogu da podnesu zahtev za uvođenje sankcija, kao i tužbe preko globalnog Magnicki zakona", rekao je Saliven.
 
Prema njegovoj oceni, pandemija korupcije, dominantno je stanje zastupljeno širom Zemljine kugle.
  • Zagorka

    05.10.2021 11:48
    Ne
    Naravno da se neće odreći usluga Malog. Pa zajedno su u svemu.
  • Robika

    05.10.2021 10:53
    rob
    Za nasu decu!
  • Ташоли

    05.10.2021 10:21
    Читам да се у коментарима много спомињу уређене државе и како би у тако уређеним државама овакви ликови брзо завршили иза решетака. Истина је међутим да су управо те уређене државе, типа Велика Британија и САД, осмислиле ове шеме са пореским рајевима и офшор компанијама, тј. шеме за легално муљање.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.