Šekler: Ne razumem kolege, izašao bih iz Kriznog štaba već 100 puta

Virusolog Milanko Šekler izjavio je da bi on lično odavno izašao iz Kriznog štaba i da ne razume kolege koje to do sada nisu učinile.
"Ja bih iz Kriznog štaba izašao već 100 puta. Čini mi se da je ponižavajuće da svi oni imaju mišljenje i da ne uspeju da se izbore protiv ekonomskog dela štaba, a ekonomski deo treba da bude podređen medicinskom", ocenio je on za TV Prva.
 
Šekler je dodao da ekonomski deo Kriznog štaba ima zadatak da obezbedi sredstva da bi protivepidemijske mere koje predloži medicinski deo štaba mogle nesmetano da se donose i sprovode.
 
"Svi znamo da je vakcinacija najvažnija, to nije ništa novo, ali u Srbiji je neznanje nadmoć", zaključio je Šekler.
 
Podsetimo da je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon juče nakons ednice izjavio da ne razume argumente nemedicinskog dela Kriznog štaba koji je odbio predlog da se uvede niz restriktivnih mera u borbi protiv epidemije.
 
On je dodao da to ne može da objašnjava, jer ni sam ne razume.
 
"Ne znam šta je bio protivargument, posebno za kovid propusnice. Jednostavno, ne razumem ga i mora neko drugi to da objašnjava", kazao je Kon za RTS.
 
Kon je naveo da je medicinski deo Kriznog štaba zatražio da se na deset dana radno vreme skrati do 17 časova i da se zabrane javna okupljanja za više od pet osoba. 
 
"Time bismo sprečili masovna zaražavanja na masovnim događajima i pripremili bismo se za kovid propusnice koje bi trebalo da se uvedu", naglasio je on.
 
Kon je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba zamolio da se javno saopšti njihov odbijeni zahtev, šta je premijerka Srbije Ana Brnabić i učinila. On je naglasio da ne razume zašto ranije nisu uvedene kovid propusnice za odlazak u ugostiteljske objekte i prisustvo masovnim događajima, iako je nađen okvir koji se ne kosi sa Ustavom Srbije.
  • xxx

    06.10.2021 15:54
    @ lJubica
    Boze, kakav besmislen i prost komentar...!!!
  • ljubica

    06.10.2021 14:47
    mau mau
    @ MINA
    Nema mnogo veze čovek sa životnjama. Ali cilj vakcinisanja i lečenja životinja je da one bude zdrave dostignu odredjenu težinu i onda idu na klanje, a ne da dočekaju penziju.
  • nebitan

    06.10.2021 14:01
    a vakcina kao mera ?
    @
    Rasa sa salasa
    06.10.2021 • 11:20
    Zvaničan stav naše zemlje prema pandemiji je prokužavanje. Samo što to niko nema muda javno da saopšti. Mogu da pričaju šta hoće, ali činjenice govore - prokužavanje.
    Živimo u zemlji moralnih nakaza, i svakoga dana njih je sve više.
    -------------------------------------------------------

    Ako postoji vakcina, a narod nece da se vakcinise, vi mislite da je opravdano ekonomski unistiti zemlju da bi se zaustavilio. Nece se zaustaviti vec samo malo odloziti.
    To je kao da lekari kazu i savetuju da se ne diraju odredjene zenske zarazene sifilisom i gonorejom, a neki ignorisu ta upozerenja i zaraze se, a onda dodju redovno kod lekara da se lece i jos dizu frku zasto se te zene ne lece. Lepo im receno da se ne patljaju a oni pametni. Sad da li su oni pametni ili moralne nakaze to je vec pitanje. Zavisi iz kog se ugla gleda ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.