Da li taksisti voze kovid pozitivne građane?

Taksista Saša Knežević iz Beograda kaže za N1 da taksisti imaju pravo da odbiju da prevezu kovid pozitivne stranke, ali da on to ne radi.
Da li taksisti voze kovid pozitivne građane?
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Poželjno je da se najavi da je osoba kovid pozitivna, da bi dobila adekvatno vozilo, da bi dobila vozača koji je vakcinisan i spreman da je vozi", objašnjava on.
 
Kako javlja reporter N1, i u slučaju da smo zaraženi i da nismo, procedura je takva da su i putnik i vozač u obavezi da nose maske. U nekim taksi vozilima postoji i fizička barijera, kako bi se obezbedila neka vrsta distance, bezbednosti u tako malom prostoru.
 
Neki taksisti su juče u Obrenovcu, navodi reporter N1, odbijali da voze kovid pozitivne pacijente, rekli su da to više neće raditi.
 
Taksista Saša Knežević kaže da on ne odbija da vozi kovid pozitivne.
 
"To nije ništa sporno, poželjno je da se najavi da je osoba kovid pozitivna, da bi dobila adekvatno vozilo, da bi dobila vozača koji je vakcinisan i spreman da je vozi. Ne mogu da ne razumem kolege koji se plaše i koji takve vože odbijaju, treba imati na umu da je pedesetak naših kolega u ovom periodu preminulo i da nam nije svejedno, kao ni građanima", kaže on.
 
Ističe da "vrlo često voze i ljude koji ni ne znaju da su pozitivni".
 
"Uvek možete da odbijete, mi po zakonu imamo pravo da odbijemo stranku koja eventualno može da ugrozi naše zdravlje ili bezbednost, zakon kaže da možemo da odbijemo vožnju, ako može da nam ugrozi zdravlje", kaže on.
 
Kako je rekao, kad se naglasi da je stranka pozitivna, "onda dolazi kolega koji je spreman da je vozi i nema razloga da bude odbijena".
 
"Imali smo akciju tokom zatvaranja u kojoj smo besplatno vozili, kako sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama, tako i pacijente, jer u to doba nisu imali kako drugačije da se voze", kaže on.
 
Dodaje da su tu za građane i da će sigurno biti prevezeni.
 
"Saobraćajna situacija u Beogradu je veoma komplikovana, veoma su velike gužve, transportni zahtevi da bi se izvršila jedna vožnja, traju tri do četiri puta duže, imamo kolege koji nisu u radio mreži… Ono što znam je da na kraju svi budu prevezeni", kaže Knežević.
  • J

    08.10.2021 18:52
    J
    A kako da odem do ambulante,nemam auto i nikog blizeg jer komsije nejce! Ili autobusom ako mogu ili taksijem ako hoce do N.Naselja dame odvezu jer hitna nedolazi sem ako nisi u kriticnom stanju! Dva puta sam imao koronu i kada sam zvao taksi i rekao gde treba dame voze niko nije hteo da odradi voznju! I sta sada...?
  • dd

    08.10.2021 13:21
    Mnogi taksisti ne nose maske kao ni mnoge musterije.
    Retki su oni koji traze da sednes nazad.
    Totalno odsustvo bilo kakvog reda.
  • Boki

    08.10.2021 12:02
    Zato smo i prestali da se vozimo taksijem. Naime, bolesnika koji je operisan od karcinoma smo na kontrole letos vodili taksijem, a sad iako i dalje redovno idemo u Kamenicu zbog nastavka lečenja, radije bi pre peške išli u Kamenicu, nego što bi ušli u taksi. Eto, zbog neodgovornog ponašanja taksista i zato što neće da nose maske, gube 600 dinara po turi do Kamenice (u jednom pravcu). A nismo mi jedini slučaj. Snalazimo se za prevoz, uglavnom, u taksi - nema šanse!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".