Bivši predsednik opštine Surčin oslobođen optužbi

Bivši predsednik Opštine Surčin Vojislav Janošević pravosnažno je oslobođen optužbi da je zloupotrebio službeni položaj.
Bivši predsednik opštine Surčin oslobođen optužbi
Foto: Pixabay
On je bio osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj od 2008. do 2011. godine u vezi sa isplatom opštinskih sredstava vlasnicima bespravno podignutih objekata kao pomoć za njihovo rušenje i uklanjanje. Optužbi su pravosnažno oslobođeni i svi članovi opštinskog veća, objavio je danas Apelacioni sud.
 
Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, jer Apelacioni sud smatra da Janošević i ostali nisu zloupotrebili službeni položaj, već da su postupali u interesu svih građana sa opštine Surčin.
 
Oni su bili optuženi da su vlasnicima bespravno podignutih objekata na javnim površinama, a po donetom zaključku na sednici opštinskog veća isplatili 25.220.537 dinara, od kog iznosa se 19.611.445 dinara odnosi na naknadu za rušenje bespravno podignutih objekata, a 5.601.091,94 dinara na isplatu za iseljavanje iz stanova.
 
Tužilaštvo je tvrdilo da su znali da su vlasnici bespravno podignutih objekata, prema Zakonu o planiranju i izgradnji Republike Srbije, bili dužni da sami o svom trošku uklone svoje bespravno podignute objekte, s obzirom na to da su protiv njih od strane nadležnih opštinskih institucija GO Surčin bili pokrenuti upravni postupci u okviru kojih su doneta pravnosnažna i izvršna rešenja o rušenju bespravno podignutih objekata.
 
Međutim, Apelacioni sud je utvrdio da nije postojao bilo kakav prethodni dogovor, niti dogovor na samoj sednici tendenciozno upravljen u pravcu bilo čije koristi, osim rešavanja problema u interesu svih građana.
 
Janošević je pravosnažno oslobođen i od optužbe da je od januara 2007. godine do decembra 2008. godine zloupotrebio službeni položaj i pribavio imovinsku korist privrednom društvu "Velstan" u ukupnom iznosu od 13.155.746dinara, te da je za isti iznos oštetio GO Surčin.
  • Banderaš

    08.10.2021 20:53
    Ološ
    Ali je zato uhapsen neki mucenik koji je pravio Plazma keks.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija