Stefanović: Nisam predvodnik grupe zaverenika, Milačić se viđao sa Belivukom

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da su laži da je predvodnik "grupe zaverenika sa ciljem da se sruši Vučić".
Stefanović: Nisam predvodnik grupe zaverenika, Milačić se viđao sa Belivukom
Foto: 021.rs
On kaže da nije neko ko radi protiv predsednika, krši zakon i radi za interese stranih država.
 
"To su najmonstruoznije laži", poručio je ministar.
 
Podsećamo, načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislav Radovanović izjavio je u petak uveče da je "ubeđen" da je u MUP postojala paralelna struktura "sa precizno odabranim ljudima", čiji je cilj, kako je rekao, bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.
 
Radovanović je kazao da je grupa, formirana u vreme kada je resorni ministar bio Stefanović, imala logističku i svaku drugu podršku "jedne zapadne obaveštajne službe", kao i da je uspostavila obaveštajnu mrežu kod "tajkuna" i organizovanih kriminalnih grupa.
 
Stefanović poručuje da je spreman da odmah ode na poligrafsko testiranje, kako bi, kako je rekao, pokazao da je istina sve o čemu govori.
 
"Policijski službenik Radovanović me je bez dokaza optužio kao organizatora nekakvih paralelnih veza u MUP-u, za sve godine rada kako se bavim politikom, ne da nisam rekao težu reč niti se suprotstavio politici koju predstavlja Vučić, a kamoli da sam vodio grupu zaverenika. U svakom trenutku sam radio u svrhu interesa Srbije i u svrhu politike koju predstavlja Vučić. Uveren sam da je to jedan od razloga što sam izložen lažima. Radovanović tvrdi da radim po nalogu neke strane države, a pojedini mediji idu u razradu njegovih laži. Monstruozniju laž nisam čuo, svaki sastanak sa stranim zvaničnicima odžrava se u skladu sa zakonom, moja poseta SAD nije moja privatna poseta, već nakon odluke Vlade sa utvrđenom platformom i temama o kojima se razgovara. U tim posetama sa mnom su bili službenici različitih ministarstava", kaže Stefanović.
 
Ministar odbrane dodaje da ga optužuju da radi za Rusiju i da je deo "malignog ruskog uticaja".
 
"Kažu da vodim ambasadora na administrativnu liniju, iako se tu radi o zakonom utvrđenoj proceduri. To što me je Radovanović optužio da radim protiv zemlje je laž najvećih razmera i ne mogu da dopustim da to prođe, moraće besmislice da objasni pred državnim organima. Podsetiću vas na događaje iz jula 2020, kada je grupa demonstranata upala u zgradu Skupštine, bacala kamenice na policajce, čak i tada u danu kada sam sahranio oca stajao sam u Skupštini, bio sa svojim ljudima i čvrsrto branio Vučićevu politiku. Zar se tako ponaša neko ko je zavrbovan od stranih službi", pita se Nebojša Stefanović.
 
Podsetimo, u emisiji na Youtube kanalu Objektiv "Ozbiljno sa Đukom" čiji je autor i voditelj član Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić, koji je inače osuđen na sedam meseci kućnog pritvora zbog odavanja poverljivih policijskih informacija upravo portalu "Objektiv", izjavio je da istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku praktično zaustavio bivši ministar policije, a aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović – odnosno da je znao za postojanje te kuće.
 
Ko se viđao s Belivukom i članovima klana?
 
U nastavku izlaganja Stefanović je rekao da je o slučaju hapšenja Veljka Belivuka Milačić izneo brojne laži, da Belivuka ili bilo kog drugog člana klana nije upoznao, pozivao, niti lično niti putem posrednika, ako i da je o tome spreman da se pojavi na poligrafu i da "sva svoja saznanja podeli sa državnim organima".
 
"Hajka je na mene jer oni koji su imali kontakte, koji su sedeli s njim u kafićima, održavali komunikaciju, a sva saznja imaju bezbednosne službe, ti ljudi pokušavaju da prikriju kontakte, da sakriju svoju krivicu i prebace na druge da oni ne bi odgovarali. Radi se o Aleksandru Papiću, biznismenu iz Beograda, utvrdio sam da je čovek sve vreme pokušavao da mi bude blizak, ne bi li ostvario ciljeve. Tu je Toni Apostolović, direktor kompanije Tim sistems i bivši policajac Ilija Milačić, koji se viđao s Belivukom i članovima klana. Do ovih saznanja došao sam posredno putem nekih od zaposlenih u kompanijama i novinara koji su se bavili istragom kontakata i veza", rekao je bivši ministar policije.
 
Stefanović je dodao da očekuje da državni organi pozovu još dva svedoka.
 
"Milačić, koji je bio načelnik beogradske kriminalističke policije tvrdi kako je mogao u avgustu 2020. da uđe u kuću strave, a da sam ja naovdno rekao da sačeka s tim, apsolutno tvrdim da mi ni Milačić ni neko drugi nije obavestio da ima dokaz da se uhapsi Belivuk ili da imaju podatke o nekom prostoru gde se odigravaju krivična dela. Navodi i dva svedoka koja su prisustvovala razgovoru, očekujem da državni organi pozovu te svedoke i onda ćete videti koliko Milačić laže. O kakvom se prikrivanju radi ako je tužilac obavešten? Od oktobra 2020. nisam ministar, šta je sprečavalo Milačića da prvog dana nakon promene upadne u kuću i uhapsi Belivuka, a to se dogodilo u februaru 2021. Naravno da Milačić laže. On ostaje u policiji do svog hapšenja, kako tako važan policajac, koji za sebe kaže da je jedan od najodgovornijih za razbijanje klana, umesto da bude ovenčan slavom biva uhapšen? To je dokaz da laže", poručuje Stefanović.
  • Dax

    09.10.2021 19:03
    Odvratna papazjanija
    Nazadnjaci sprovode politiku koja je kombinacija diktature, uz primese mafijaške tehnike, uticaja Kaponea, Lućijana i Đenovezea, podpomognuta verskim institucijama sa prelivom srpske gramzljvosti, nevaspitanja, nepoštenja i sve prisutnog primitivizma. Tu sakoi od 3000 evra ne pomažu.
  • Инспектор Вишекруна

    09.10.2021 18:48
    Предлог
    Да Ђука Молер интервјуише Вељу Невољу на Објектив ТВ-у па да коначно сазнамо шта се десило!
    И да нам Шешељ протумачи интервју код несуђеног ђака генерације ОШ "Сава Керковић!
  • Sale-NS

    09.10.2021 17:36
    Info
    Brionski plenum jos nije zavrsen ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.