Krkobabić o diskriminaciji starijih za kuće na selu: 350.000 neoženjenih mladića i neudatih devojaka

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da će u rebalansu republičkog budžeta biti predviđena nova sredstva za kupovinu kuća na selu.
Krkobabić je za televiziju Prva izjavio da bračni parovi do 45 godina mogu računati na bespovratna sredstva do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu kuća na teritoriji cele Srbije, u ruralnim područjima.
 
On je precizirao da je uslov za one koji takve kuće žele da prodaju, da u njima niko ne živi i da su useljive.
 
Na pitanje zašto ne mogu da konkurišu stariji od 45 godina, Krkobabić je rekao da, prema zvaničnim podacima, u Srbiji ima "250.000 mladića do 45 godina koji su neoženjeni i 100.000 neudatih devojaka do 45 godina", zbog čega je odlučeno da to bude starosna granica.
 
Uredba o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih finansijskih sredstava na teritoriji Srbije za 2021. godinu, koju je donela Vlada i po kojoj je 28. juna raspisan javni poziv, predviđa ukupno 500 miliona dinara za ove namene.
  • Ee

    13.10.2021 16:24
    e
    Birokratija ubi selo, pre trdeset godina sam se vratila u svoje selo , visoko obrazovana, prijavila pol. gazdinstvo na svoje ime gde ne piše obrazovanje i krenula u proizvodnju.Koja ljudska jad i beda od koje kakvih inspekcija, a zbog prozvodnje i prometa prehrambenog proizvoda bilo ih je više, sve pod geslom šta zna nepismen seljak, ja mogu to da mu zatvorim... itd.Jedino sam imala normalnu saradnju sa Veterinarskim institutom u Šapcu koji su korektno, stručno, redovno kontrolisali ispravnost proizvoda, jedina svetla tačka tog momenta.Rezultat nisam uspela!!!!!!Žao mi ali nije bilo moguće!!!!!
  • Miša

    13.10.2021 14:32
    Profesionalna obaveza medija je da izveštavaju - inače ovoga bi trebalo ignorisati. Toliko lupetanja i prostakluka iza koga stoji samo praznina i lični/porodični interes. Drugi ministri nešto i rade, poneki za pohvalu. Krkobabić...karikatura...mogli ste da napišete i Šojić.
  • :)

    13.10.2021 12:53
    Usvojite zakon o istopolnim zajednicama, pa će da se udaju momci i da se ožene devojke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija