Teško ranjen Srbin u Zvečanu, povređeno još deset osoba

Jedan Srbin upucan je u Zvečanu i njegov stanje je teško, rečeno je iz KBC Kosovska Mitrovica.
Teško ranjen Srbin u Zvečanu, povređeno još deset osoba
Foto: FoNet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je ranjena osoba 36-godišnji Srećko Sofronijević, kao i da je tokom prepodneva na severu Kosova povređeno više Srba.
 
Hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica naveo je da je povreda naneta vatrenim oružje, prenosi Kosovo onlajn.
 
"Ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju", dodao je Elek.
 
Kako Kosovo onlajn navodi, povređeni muškarac upucan je s leđa. Dr Zlatan Elek je za N1 rekao da je "bez ikakvog povoda" povređeno desetoro građana.
 
U međuvremenu, pripadnici Kosovske policije su počeli da se povlače iz Zvečana, a na putu su bile primetne čaure od bojeve municije.
 
Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.
 
Vučić ide u Rašku
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se danas u Rašku zbog upada kosovskih oružanih snaga na sever Kosova i Metohije, gde će se sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova, najavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
 
On je rekao da je situacija dramatična i da ima na desetine povređenih Srba u akciji kosovske policije i Rosu na severu Kosova, kao i da je u Zvečanu ranjen Srećko Sofronijević i da se lekari bore za njegov život.
 
Petković je na konferenciji za novinare nekoliko puta premijera Kosova Aljbina Kurtija nazvao psihopatom i rekao da je prevršio svaku meru.
  • Milan NS

    14.10.2021 07:21
    Kriminalci
    se ne smeju braniti!
    Pa većina vas je slušala domaće vesti i pojma nemate zašto se ovo sve desilo.
    ROSU je počela da hapsi kriminalce, a isti ti su izveli ljude na ulice kako bi prikazali da je ovo "akcija protiv Srba". Od 8 uhapšenih, samo 1 (jedan) je Srbin. A zbog tog jednog i ostalih par koji su u bekstvu stradaće njih 100 navučenih da je ovo "šiptarski teror".
  • Max

    13.10.2021 19:40
    Ocekujem opet pobedu predsednika AV, recimo tako sto ce ROSU i dalje upadati i raditi sta hoce, samo sto ce obelezija prelepiti trakicom.
  • Mitke83

    13.10.2021 17:53
    Dje ste bre srbende radikalske,srbske casti,levijatani i patrole i sns moleri i ostali misevi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.