UNS traži da se otkrije ko stoji iza hakerskih napada na Kosovo onlajn

Udruženje novinara Srbije (UNS), sa svojim ogrankom na Kosovu, traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
UNS traži da se otkrije ko stoji iza hakerskih napada na Kosovo onlajn
Foto: Pixabay
Udruženje je posebno zabrinuto što su se napadi dogodili u vreme kada je kosovska policija sprovodila akciju u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, pa je informisanje brojnih posetilaca ovog sajta o događaju od velikog interesa za javnost bilo otežano ili nemoguće.
 
Sajt je od 15 do 17 sati bio nedostupan, tokom večeri tehničari su uspeli da stabilizuju njegov rad, a tek oko 21 sat ponovo je bio dostupan.
 
"Nikada do sada nismo imali ovako ozbiljan udar. Oko 15 sati više nismo mogli da se izborimo sa napadima. Naši tehničari su locirali odakle dolaze napadi i oko toga nemamo dileme. Ostavićemo istražnim organima da to i potvrde", izjavio je za UNS odgovorni urednik Kosovo onlajn Miloš Garić.
 
Ovi napadi nanose štetu redakciji Kosovo onlajn, njihovim posetiocima i predstavljaju grubi napad na slobodu novinarskog rada, navodi UNS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija