Građani Negotina i Mionice biraju lokalne odbornike

Ukupno 37.316 birača u Negotinu danas može da bira između šest izbornih lista, čiji se kandidati bore za 45 mesta u lokalnoj skupštini.
Građani Negotina i Mionice biraju lokalne odbornike
Foto: 021.rs (arhiva)
U Mionici pravo glasa ima 10.987 birača koji biraju 39 odbornika sa sedam izbornih lista. 
 
Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar kaže da lokalni izbori u Negotinu i Mionici nemaju veliki politički značaj za nacionalni nivo i protiču bez političke neizvesnosti, imajući u vidu stabilnost podrške koju ima vladajuća koalicije, kao i bojkot većeg dela opozicije.
 
On ocenjuje da je u nešto većoj meri zanimljivo pratiti izbore u Negotinu jer učestvuje Narodna stranka koja je bojkotovala izbore 2020. godine, a indikativno je i pratiti nastup SPS koji u Mionici izlazi s radikalima kao opozicijom, a u Negotinu s naprednjacima.
 
Prema njegovim rečima, izborna kampanja je protekla relativno monotono pa, kako kaže, nije realno očekivati da će se ponoviti situacija iz nekih ranijih izbornih procesa.
 
Klačar dodaje da to ne isključuje određene nepravilnosti usled niskih kapaciteta institucija i njihove pasivne uloge u izbornom procesu, ali su lokalni izbori, posebno u Negotinu, i test koliko je opozicija spremna da iskontroliše izborni dan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.