Na Infektivnoj klinici u Beogradu nema više mesta

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević izjavila je danas da u toj bolnici više nema slobodnih mesta i da je u klinici 90 odsto nevakcinisanih protiv korona virusa.
Na Infektivnoj klinici u Beogradu nema više mesta
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ona je za RTS rekla da je situacija takva da čim jednog bolesnika otpuste primaju drugoga, dodavši da svakog dana pregledaju oko 200 pacijenata, a početkom avgusta ih je pregledano oko 70.
 
"Veliki je pritisak na prijemnu ambulantu. Kolege koji tamo rade su pod kontinuiranim pritiskom već godinu i po dana. Neminovno je da se čeka na pregled", navela je Milošević.
 
Istakla je da su u bolnici uglavnom nevakcinisani bolesnici, mlađi, sredovečni muškarci, a oni koji imaju tešku kliničku sliku su gojazni.
 
"Vakcinisani pacijenti, kojih je manje od 10 odsto su oni koji imaju teške hronične bolesti. Prethodno zdravi i vakcinisani, ako se i zaraze uglavnom imaju kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju", kazala je Milošević, dodajući da je više od 90 odsto nevakcinisanih u Infektivnoj klinici.
 
Ukazala je da bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka pa se onda jave lekaru i da nije poenta koliko će da čekaju, već je poenta da dobiju pravovremenu terapiju. Ona je apelovala na sve zaražene da se što pre jave lekaru. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.