Edin Vranj pušten iz pritvora

Bivši visoki službenik Federalne uprave policije BiH Edin Vranj, koji je bio uhapšen u Srbiji, pušten je danas na slobodu, objavila je ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković.
Edin Vranj pušten iz pritvora
Foto: 021.rs (arhiva)
Vranj je 12. septembra uhapšen na graničnom prelazu Uvac prilikom ulaska u Srbiju, zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Goraždu.
 
"Upravo sam obaveštena od otpravnika poslova ambasade BiH u Beogradu da je Edin Vranj pušten iz pritvora. Pozdravljamo ovu odluku Republike Srbije i nameru da se predmet ustupi pravosuđu BiH", navela je Turković.
 
Ona je dodala da je saradnja dva tužilaštva u procesuiranju ratnih zločina neophodna "ukoliko želimo normalizaciju stanja".
 
"U tom pravcu očekujemo postupanje i u slučajevima Osmanović i Mujanović. Vreme je da u pogledu regionalne saradnje pređemo sa reči na dela", poručila je Turković.
 
Srpsko pravosuđe tereti Vranja da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske RS.
  • V

    18.10.2021 22:21
    Vucicu trazices ces sutra glasove Srba proteranih iz Sarayeva…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija