Podignuta optužnica protiv Gorana Papića

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK Gorana Papića, zbog krivičnog dela trgovina uticajem, potvrdila je Ivana Rakočević iz tužilaštva.
Podignuta optužnica protiv Gorana Papića
Foto: 021.rs
Optužni predlog je podiglo posebno odeljenje za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva.
 
U optužnom aktu predloženo je izricanje krivične sankcije u skladu sa zakonom i izricanje mere bezbednosti zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i isti je dostavljen Višem sudu u Beogradu, navodi Rakočević.
 
To je za Danas njegov advokat Branislav Tapušković.
 
Papić je okrivljen da je počinio krivično delo trgovina uticajem, time što je naložio da se Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.
 
Tapušković ističe da je iznenađen činjenicom da je tužilaštvo odlučilo da podigne optužnicu, ali i da je to najbolja vest za njegovog klijenta.
 
"Mi smo tokom istražnog postupka dokazali da nije Goran Papić taj koji je naložio vraćanje automobila. Ipak, tužilaštvo je podiglo optužnicu, što je jako dobra vest, jer ćemo u sudskom postupku dokazati celu bruku policije koja je hapšenjem Gorana Papića pokušala da sakrije", kaže Tapušković dodajući da, prema njegovom mišljenju, ne postoje nikakvi osnovi da javnost bude isključena iz sudskog postupka.
 
Papić je bio uhapšen 9. marta, pritvor mu je ukinut 29. aprila i sada se brani sa slobode, a na saslušanju kod tužioca negirao je izvršenje krivičnog dela.
 
Njegovom puštanju iz pritvora prethodilo je saslušanje bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića koji je negirao ikakvu poveznost sa vraćanjem automobila.
 
Papić je u svom iskazu istakao da je o saslušanju Miljkovića dva puta telefonom razgovarao sa Stefanovićem, ali da mu on nije sugerisao da Miljkoviću vrati automobi, niti da bi on, kao zamenik načelnika SBPOK-a imao ovlašćenja da to bilo kome naloži.
 
Tužilaštvo je optužnicu poslalo Višem sudu u Beogradu, koje treba da odluči o njenom stupanju na snagu.
 
MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.
 
Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.
  • Misa

    20.10.2021 02:14
    Kako se radikali igraju sa institucijama Republike i time ih unistavaju. Srbija sve blize i blize teritorijalnom raspadu, a preduslov je ovo igranje/unistavanje institucija.
  • ST

    19.10.2021 23:05
    Igranke za clanstvo,a za izbore crni dzipovi. Vec vidjeno u tamnom vilajetu...
  • ADVOKAT

    19.10.2021 21:36
    Da li je Vučević podneo prijavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.