Preminuo novinar Milan Anđić

Dugogodišnji novinar, sportski reporter Radio Beograda Milan Anđić preminuo u je 74. godini, saopštila je Radio-televizija Srbije.
Anđić je bio prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica i bio je jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije "Vreme sporta i razonode", javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije.
 
Rođen je u Gacku 1948. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.
 
Za vreme studija novinarsku karijeru započeo je u listu "Student" krajem šezdesetih godina, da bi 1972. godine došao u Radio Beograd. Kratko vreme radio je u privrednoj rubrici, a zatim do penzionisanja u Sportskoj redakciji Prvog programa. Od 1996. do 2000. godine bio je urednik rubrike.
 
Anđić je izveštavao sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja prateći fudbal, boks, rukomet i biciklizam. Više od decenije izveštavao je sa Biciklističke trke Kroz Jugoslaviju, a pratio je brojna evropska i svetska prvenstva u rukometu.
 
Izveštavao je i s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. i svetskog prvenstva u fudbalu 1998. godine u Francuskoj.
 
Dobitnik je nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara Srbije i zlatnog mikrofona Udruženja sportskih novinara Beograda.
 
Vreme i mesto sahrane Milana Anđića biće saopšteni naknadno.
  • Svoj

    21.10.2021 07:43
    Glas
    Svojim glasom i prijatnim nacinom prenosa sportskih dogadjaja ucinio je trenutke takvim da ih se rado secam.
    Hvala i mir dusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija