Dvoje dece imalo šlog zbog korone, troje dece na respiratorima

Zdravstveno stanje troje dece koja se zbog kovida nalaze na respiratoru u Institutu za majku i dete i dalje je nepromenjeno, odnosno ona su i dalje životno ugrožena.
To je rekao prof. dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta.
 
U Institutu se, podseća Kurir, na mehaničkoj ventilaciji nalaze petomesečna beba, devojčica od 16 godina i dečak star 17 godina.
 
"Stanje je nepromenjeno. Nije dobro, deca su i dalje životno ugrožena. Povremeno ima nekih dnevnih poboljšanja, ali onda i pogoršanja. Dosta je teško. Devojčica od 16 godina je već skoro dve nedelje na respiratoru, a, nažalost, dužina trajanja te mehaničke ventilacije i sa svoje strane ima neki loš prognostički značaj", objašnjava dr Vukomanović za Kurir i dodaje da oporavak kod sva tri deteta, nažalost, ide jako sporo.
 
Dr Vukomanović ističe i da u prethodnim pikovima obolevanja od korona virusa nije bilo tako teških pacijenata.
 
U utorak je, inače, u Kruševcu umro i šesnaestogodišnji dečak zaražen koronom. Njegovo telo je poslato na obdukciju, a dr Vukomanović kaže da je ispoljavanje bolesti vrlo raznoliko, te da kada se pacijent razboli može doći do raznih komplikacija.
 
"Imali smo na institutu dva deteta koja su imala šlog. Dvogodišnji dečak je imao tromb u srcu, a srce je naizgled bilo potpuno zdravo. Tromb se otkačio i otišao u mozak. Jedna devojčica se šlogirala tako što se tromb verovatno stvorio u krvnim sudovima mozga zbog oštećenja unutrašnjeg zida, tzv. endotela krvnih sudova. Teško je predvideti šta može da se desi. Ispoljavanje bolesti je vrlo raznoliko i svašta može da se očekuje", upozorava on.
  • Una

    21.10.2021 20:01
    neodgovorno
    Takodje i svako moze da radi sta hoce, pa bilo da je mehanicar, električar, ekonomista ili frizer, zna najbolje kako vakcina njemu skodi i kako se svi zaverili, isto kao za spanski grip i ostale epidemije sigurno!Zaverili se da zaustave ovo čudo, ali "neverue"pola sveta u "vodicu"i sad kad krece korona da se spušta na decu i dalje se niko ne trza!Plasim se da cemo u sledecem talasu, samo za decu strahovati i boriti se, jer prokleti virus na nekoga mora da predje, a deca nikakav izbor nemaju, niti mogu da biraju način da se zaštite!Mislite o tome!
  • Nevakcinisan

    21.10.2021 15:26
    @Mica
    Imam osecaj da si ushicen pomalo jer su deca u teskom stanju. Ja nisam i zelim im brz oporavak. Kao i svoj drugoj deci koja se bore sa drugim bolestima, ali nisu interesantna javnosti. Jer... Korona.
  • Majka

    21.10.2021 14:49
    A,neki dan citam da se ne rade obdukcije ako neko premine od
    “corone”
    Dogovorite se vise kako,sta i koliko lazete ovaj narod! Barem pricu usaglasite!
    Sad i decu mesate u sve ovo!
    Sram Vas bilo! Dokle vise?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija