Brnabić: Planirano ubistvo Vučića na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara.
Brnabić: Planirano ubistvo Vučića na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji
Foto: 021.rs
"Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vpđene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice napravili kriminalni klan", rekla je Brnabić za TV Pink.
 
Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.
 
"Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: 'Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica'. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža", istakla je Brnabić.
 
Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na "ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost".
 
"Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih", rekla je Brnabić.
 
Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak "napadima" na njegovog sina, Danila, jer mu "ne mogu" zameriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima.
 
"Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedeljnika", dodala je Brnabić.
  • Tako je!

    27.10.2021 16:56
    Planiran je napad KRIPTONITOM!
  • /

    26.10.2021 18:41
    /
    a kako su mislili to da ostvare?
    da mu padne statua na glavu, mozda?
  • Petooktobarac

    26.10.2021 12:25
    Ružno i tužno
    Ružno bi bilo da neko ubije predsednika, a još bi bilo ružnije da neko kasnije skuplja potpise za oslobađenje ubice predsednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija