Notari danas savetuju građane preko Vibera

Javni beležnici će danas, od 11 do 14 časova, preko tri posebne linije na aplikaciji Viber, uživo odgovarati na pitanja građana, ili ih uputiti na način na koji mogu da ostvare svoja prava.
Notari danas savetuju građane preko Vibera
Foto: 021.rs
Ovu uslugu za građane organizuje Javnobeležnička komora Srbije povodom Evropskog dana pravde, koji se svake godine obeležava 25. oktobra, sa ciljem da se pravda približi građanima, najavljeno je iz Komore.
 
JKS je pozvala građane da se jave i postave pitanje u razgovoru sa javnim beležnicima preko Viber aplikacije, na telefonske brojeve 065/415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.
 
Građani će moći da biraju da li će sa javnim beležnikom razgovarati video ili audio pozivom.
 
Evropski dan pravde je istovremeno i "otvoreni dan" svih notarijata Evropske unije, koji tog dana na sličan način savetuju svoje građane, saopšteno je iz JKS.
 
Javni beležnici moći će da pouče građane u vezi sa poslovima oko prometa nepokretnosti, overama potpisa i prepisa, overama punomoćja, vođenju ostavinskih postupaka, odgovornosti javnih beležnika, kao i o dilemama vezanim za nadležnosti javnog beležnika.
  • V

    25.10.2021 10:10
    V
    Ko ukine notare i privatne izvrsitelje dobija moj glas dozivotno! Stop drzavnim lihvarima!
  • Uroš

    25.10.2021 09:24
    Pretrgli se
    Tri za celu Srbiju
  • Sonja

    25.10.2021 08:55
    Overa na kvadrat
    Kada sam pitala notara za overu jednog primerka svedočanstva, rekoše 390 din.
    Dođem na overu, kad ono 720?
    Pitam kako?
    - Pa znate, ovo je A3 format.
    - Pa Jel imate neki veći pečat za to, ili koristite isti kao za A4?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.