Sindikalac EPS: Prete nam zbog protesta, ako ne ispune zahteve sledi štrajk

Deo članova Sindikata Elektroprivrede Srbije nastavio je danas protest ispred upravne zgrade tog preduzeća u Beogradu sa zahtevom da se radnicima isporuči ranije uplaćeni ugalj kao i zaostale zarade.
Sindikalac EPS: Prete nam zbog protesta, ako ne ispune zahteve sledi štrajk
Foto: 021.rs
Vođa protesta Milan Đorđević kaže za N1 da je EPS uveo unutrašnju kontrolu koja se ponaša "kao parapolicijska organizacija" i traži da se utvrdi odgovornost v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića za, kako kaže, "rasipničko poslovanje i kupovinu brojnih kamera i uređaja za prisluškivanje".
 
Đorđević koji je smenjen sa čela sindikata kaže da je sednica bila lažirana i da je Grčić zloupotrebio sindikalnu organizaciju rudnika "Kolubare" na čelu sa Miodragom Rankovićem da ga na "fingiranoj" sednici smeni.
 
Poručuje i da je veliki broj radnika EPS-a dobio pretnje kako ne bi došli na današnji protest.
 
"Takvu strahovladu sprovode u EPS-u koja nije viđena od 1947. godine. Ja sam bio 5. oktobra štrajkač u Kolubari, bio sam jedan od onih koji su optuženi da su rušili sistem i ustavni poredak Srbije. Mi ovakvu torturu tada nismo imali. I zato sam ja pozvao sve političke činioce  od predsednika Republike, predsednice Vlade, ministre resorne, da dođu da vide šta se dešava u EPS-u", poručio je Đorđević.
 
On je dodao i da na protestu ima između 800 i 1000 ljudi koji još uvek pristižu, te navodi da je mogao da "dovede" 5.000 ljudi, ali sindikat radnika EPS-a neće da da zadovoljstvo gospodinu Grčiću da uruše energetski bilans zemlje. 
 
"Ne, rudari Kolubari će kopati ugalj, struje će u ovoj zemlji biti", naveo je on dodavši da će, ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, radnici stupiti u generalni štrajk.
  • Branko

    30.10.2021 16:20
    Grupa organizakcije invalida rada iz Velike Mošti sa Nice da je uplatila ugalj Kolubari još u julu mesecu ,a evo kraj je oktobra i početak novembra još malo pa će i sneg a mi ugalj nismo dobili , kad će ga biti niko ne zna ili neće da nam kaže ,neka nam je bog i pomoć . I
  • Dejan

    26.10.2021 07:56
    Već vidjeno
    Pukla tikva. EPS će na kraju završiti kao i NIS u robovlasničkim okovima stranaca.
  • Djoka

    26.10.2021 00:19
    Kafa
    Pij Djoko kafu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.