Lončar antivakserima: Dođite ispred mog stana, iza svake odluke Kriznog štaba stojim ja

"Hoću da poručim svim tim ljudima koji su otišli na privatne adrese doktora Kona i Tiodorovića da to više ne rade, jer ni jedan ni drugi nisu krivi za bilo šta", rekao je ministar zdravlja.
Lončar antivakserima: Dođite ispred mog stana, iza svake odluke Kriznog štaba stojim ja
Foto: 021.rs
"Oni su moj izbor za članove Kriznog štaba i iza svake njihove odluke ili predloga stojim ja. Ja sam taj koji jedini može da bude kriv. Prema tome, nemoj da idete ispred njihovih stanova, dođite ispred mog", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar za Tanjug.
 
Podsećamo, grupa građana koja je sinoć protestovala protiv odluke o kovid-propusnicama, okupila se i ispred stana dr Predraga Kona, člana Kriznog štaba. Grupa je pozivala na njegovo hapšenje, a upućivali su mu i pretnje i uvrede. Epidemiolog se jutros osvrnuo na ove proteste:
 
"Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali "uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcina? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi", rekao je Kon.
 
Inače, ovaj Član Kriznog štaba je poslednjih nedelja izlazio sa neuobičajeno oštrim izjavama spram epidemije koronavirusa u Srbiji. Kon, između ostalog, danima ponavlja da je neophodno pooštriti mere i važenje kovid-propusnica proširiti na 24 sata, ili makar od 17h do 01 h.
 
Kon je, prethodno, rekao i da zvanična statistika broja mrtvih od korone od početka epidemije u martu minule godine verovatno ne prikazuje tačan broj preminulih od virusa u Srbiji, potvrđujući, tako, spekulacije Ujedinjenih protiv kovida i tekstove nekolicine istraživačkih novinara na ovu temu.
  • Marko

    31.10.2021 18:16
    koliko
    @dijasporac:
    Druže, koliko te plaćaju?
    Ili imaš neki drugi problem!?


  • Lalosh

    27.10.2021 08:43
    @dijasporac
    Sretko Kalinic Beli like your post.
  • dijasporac

    26.10.2021 23:31
    @Cinik
    niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka
    *****************
    Vakcine koje se daju na teritoriji Republike Srbije su u skladu sa zakonom odobrene od odgovarajuce republicke ustanove i samim tim oni koji je prime nisu deo medicinskog ogleda, ili je to velika svetska zavera protiv stanovnistva sto vi antivakseri uporno pokusavate da "otkrijete" . Na stranu sto nigde vakcina nije obavezna, ni u jednoj drzavi sveta.
    *************
    ima ima
    26.10.2021 • 18:55
    @dijasporac
    Ustav, članovi 25, 27, 60
    Zakon o zabrani diskriminacije, članovi 4, 6, 7, 8, 9, 15, 16
    Krivični zakonik, članovi 135 i 138A
    ****************
    Clan Ustava 25 govori o medicinskom opitu bez pristanka, clan 27 govori o oduzimanju slobode bez zakonskih razloga (mislis na policijski cas od prosle godine? iz zdravstvenih razloga je ustavan), clan 60 govori o jednakim uslovima na pravo na rad i pravima koja idu uz to ali apsolutno nigde nista nema sto se moze odnositi na vancinaciju, propusnice i ostale mere uz pandemiju.
    Zakon o diskriminaciji redom po navedeni clanovima govori o jednakosti i pravima pred pravdom, nacelima ravnopravnosti, posrednoj i neposrednoj diskriminaciji i gle, tu se nigde ne navodi da je vid diskriminacije ako nekom ogranicavas neke stvari zbog njegovih postupaka vec samo zbog njegovih svojstava i to ako prema nekoj grupi ili pojedincima imas drugi vid postupanja a oni su isti.
    Kratko i jasno: bullshit od zakona koje se pobrojao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija