Poverenica: Žute trake na rukavima antivaksera su uvreda za sve žrtve Holokausta

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je da je stavljanje žutih traka na rukav građana koji se protive vakcinaciji protiv kovida vređanje i omalovažavanje žrtava Holokausta.
Poverenica: Žute trake na rukavima antivaksera su uvreda za sve žrtve Holokausta
Foto: Youtube screenshot (Nova S)
"Krajnje je neprimereno dovođenje u vezu jedne od najvećih tragedija prošlosti i miliona ubijenih Jevreja, ali i pripadnika drugih nacionalnosti tokom Drugog svetskog rata, sa protivljenjem vakcinaciji. Time se pokazuje ne samo odsustvo svakog poštovanja prema žrtvama fašizma, već i svesti o tome šta takva poruka znači", istakla je poverenica u saopštenju za javnost.
 
Ona je takođe ocenila da su zabrinjavajući protesti ispred stanova lekara zbog iznetih stavova kao stručnjaka ili članova kriznog štaba, jer se na taj način ugrožava njihova bezbednost, a posebno su za osudu pretnje smrću virusologu Milanku Šekleru i nedopustivo vređanje epidemiologa Predraga Kona.
 
Inače, o nošenju žutih traka i upoređivanju mera protiv širenja virusa oglasio se i Muzej Aušvic.
 
"Instrumentalizacija tragedije Jevreja koji su patili, bili ponižavani, označavani žutom zvezdom i, napokon, izolovani u geto i ubijani tokom Holokausta, kako bi se zalagali protiv vakcinacije je tužan simptom moralnog i intelektualnog posrnuća", napisano je na Tviter nalogu ovog muzeja.
  • Burić

    27.10.2021 09:05
    5G
    Žrtve Holocausta su srbi rusi poljack czesi slovaci grci francuzi masa sveta.Ali od njih niko zutu traku nosio nije.Pa čak ni logor u bečeju iz tog vremena nikad nije obelezen kao logor.O čemu se tu radi ?! Ko je onda nosio zutu traku i bio zrtva a ostali kao na izletu da su bili ????!!!
  • Yad Vashem

    27.10.2021 08:29
    Experimenti
    Citajte

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_Code
  • Zoran

    26.10.2021 22:45
    Ko
    Na čijem jeziku je reč antivakser u srpskom jeziku ne postoji...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.