Napadnut nekadašnji LGBT+ aktivista Marko Milovanović

Nekadašnji LGBT+ aktivista Marko Milovanović, napadnut je u utorak, prilikom povratka sa posla.
Napadnut nekadašnji LGBT+ aktivista Marko Milovanović
Foto: 021.rs
Trojica nepoznatih muškaraca mu je najpre fizički dobacivala homofobične pokliče, a potom su ga i fizički napali. Tom prilikom je zadobio prelom palca, saopštila je organizacija "Da se zna!".
 
Slučaj je prijavljen policiji, a čeka se tok istrage i dalje postupanje nadležnih organa. 
 
"Ovaj napad je još jedan pokazatelj u kakvom su položaju LGBT+ osobe u Srbiji i da su svakodnevno izložene opasnosti od napada zbog svog ličnog svojstva. Prema nalazima iz našeg poslednjeg izveštaja koji se bavi protivpravnim incidentima nad kvir osobama, 6 od 10 incidenata motivisanih homo- i transfobijom ostaje nevidljivo za nadležne organe, a glavni razlog za ovakvu brojku jeste nepoverenje LGBT+ ljudi prema državnim organima", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, adekvatnim sankcionisanjem napada na LGBT+ zajednicu i dostojanstvenim postupanjem prema žrtvama država bi ohrabrila zajednicu da ovakve slučajeve prijave, dok bi vinovnicima ovakvih krivičnih dela bio poslat signal da niko u Srbiji ne sme biti ugrožen zbog svojih ličnih svojstava. 
 
"Stojimo solidarno uz Marka i želimo mu brz oporavak, a naše udruženje će pratiti tok ovog slučaja", zaključuje se.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.