Rejting u predizbornoj godini najbitniji: Zašto vlast ne reaguje na "ispade" antivaksera?

U javnosti je stvoren utisak da svakodnevni protesti antivaksera zbog uvođenja kovid propusnica nisu samo spontana okupljanja revoltirane grupe građana, već precizno organizovani skupovi.
Nije tajna da svi relevantni politički akteri, pa samim tim i Aleksandar Vučić zajedno sa strankom čiji je predsednik, rade istraživanja javnog mnjenja gotovo na dnevnom nivou, pa je i očekivano da lider naprednjaka većinu poteza povlači na osnovu toga, piše Nova.rs.
 
U predizbornoj godini udeo tih istraživanja u samom donošenju odluka mogao bi biti još veći nego inače. 
 
U ponedeljak uveče, grupa demonstranata se u Beogradu, umesto na ustaljenoj lokaciji, to jest najprometnijoj raskrsnici u gradu u blizini Narodne skupštine, okupila pred zgradom prekoputa Kalemegdana, u kojoj stanuje epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.
 
Okupljeni su, uz pogrdne reči i salve uvreda, uzvikivali njegovo ime, upoređujući ga čak i sa ozloglašenim nacističkim dr Josefom Mengeleom, koji je u Aušvicu vršio eksperimente nad jevrejskim zatočenicima.
 
Gotovo istovremeno, demonstranti u Nišu su isto priredili pred zgradom u kojoj stanuje dr Branislav Tiodorović, takođe član Kriznog štaba.
 
Da se radi o incidentima unapred pripremljenim u "istoj kuhinji", gotovo da nema sumnje, a uznemirujuće skandiranje demonstranata uzbunilo je obojicu lekara, ali i njihove porodice i komšije.
 
Činjenice, pak, da antivakseri nisu izabrali da odu pod prozor dr Darije Kisić Tepavčević, aktuelne ministarke, ili pak premijerke Ane Brnabić, ostavljaju prostor za spekulacije da su na meti lekari koji u poslednje vreme otvorenije pričaju o broju mrtvih od korone.
 
Takođe, to što su oba incidenta protekla bez reakcije policije, znatnom delu javnosti je dovoljan znak da su ovi incidenti unapred smišljeni i "potpomognuti" iz vrha države, navodi se u tekstu Nove.rs.
 
Sociolog Božović: Vlast antivakserima dopušta ovakve stvari jer ne žele sukob sa svojim glasačima
 
Sociolog Ratko Božović smatra da je antivakserima dopušteno da čine ovakve stvari jer vlast ne želi konflikt sa njima.
 
"Teško da bi antivakseri i znali gde doktor Kon živi, da nema neke asistencije. Njima je to dopušteno, kao što je dopušteno desničarima da rade sve te stvari koje rade i to je ono što je veliki problem", poručuje Božović.
 
On dodaje i da su oni, drugim rečima, atakovali na slobodu jednog čoveka, a to je protivzakonito, te i da se ničija sloboda ne sme dovesti u pitanje.
 
Opširnije na ovu temu pročitajte u tekstu Nove.rs.
  • Bojan

    28.10.2021 12:37
    @Jelena

    Apsolutno niko više nije dužan da podilazi vašim bahatim sektašklim glupostima.
  • Nimbus

    28.10.2021 10:04
    @Jelena
    Kad ti naucis da NE treba postovati "tudja misljenja i uverenja" koja krse zakon i ugrozavaju zivote ljudi, onda vise neces biti bot.
    Sta da sam ja "misljenja i uverenja" da ne treba stati na crveno svetlo u saobracaju? Pa proletim kroz raskrsnicu i ubijem petoro ljudi. Da li bi i to postovala? Da li bi rekla "pustite coveka, postujte njegova misljenja i uverenja".
    Ili, recimo, da sam clan neke religije koja govori da zena treba da se pokorava muskarcu i cija se Crkva bogati na racun gradjana i drzave, a ne placa porez?
    Cekaj malo...
  • Bakis

    28.10.2021 09:24
    Pa i naprednjaci između sebe pričaju i hvale se kako takve stvari sami organizuju kako bi diskreditovali svaki pokušaj bunta i protesta naroda.
    To se zove opstrukcija rušenja režima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija