Delić: Političari kao "agresivne neznalice" ne smeju da nameću odluke Kriznom štabu

Infektolog i hepatolog Dragan Delić ocenio je da je neprihvatljivo da političari kao "agresivne neznalice" nameću "stručne" stavove i odluke medicinskim ekspertima iz Kriznog štaba.
Delić: Političari kao "agresivne neznalice" ne smeju da nameću odluke Kriznom štabu
Foto: 021.rs
"Na taj način, između ostalog, dezavuišu znanje i iskustvo tih lekara, a promovišu intelektualni hoštapleraj i epidemiju neznanja", rekao je Delić za novi broj Nedeljnika.
 
On je naveo i da "mesijanska uloga nekih političara, sa problematičnom praksom, ne može da nadomesti stručnu nekompetentnost".
 
Delić, koji je redovni profesor beogradskog Medicinskog fakulteta i biši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, naglašava neophodnost poštovanja nauke.
 
"Umesto praznoslovlja i sluđivanja naroda, treba se vratititi u okvire nauke i pozitivnih iskustava drugih zemalja što bi trebalo da artikuliše republička nučna komsija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti", rekao je on.
 
Rekao je da glavni problem tokom pandemije vidi u postojanju i radu Kriznog štaba, te da su oni "čudna mešavina nauke i politike".
 
"Njegove odluke su tokom prošle godine bile proizvod kompromisa struke (nauke) i političara, a danas su ogoljena politika sa nipodaštavanjem struke i nauke", rekao je Delić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.