Šekler: Korišćenje Pavlovićeve masti u nosu protiv korone primitivan način razmišljanja

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler rekao je danas da je eksperimentisao sa Ivermektinom i naglasio da je korišćenje Pavlovićeve masti u nosu protiv korone primitivan način razmišljanja.
On je za K1 televiziju poručio da je Ivermektin stari lek koji je iskorenio mnoge zarazne bolesti i dugo se upotrebljava kako u veterinarskoj, tako i u humanoj medicini. 
 
"Ja sam zimos eksperimentisao sa Ivermektinom na grupi životinja, tako što sam ih zarazio virusom korona, koji ne prelazi na ljude. Nisam dobio antivirusno dejstvo, imao sam istu količinu virusa i kod životinja koje su dobijale Ivermektin i kod onih koje nisu. Mnogi ljudi Ivermektin koriste uz dodatnu terapiju i onda ne možete da znate da li je on pomogao ili je u pitanju drugi lek iz terapije", kazao je Šekler.
 
On je ovom prilikom izrazio i svoje mišljenje u vezi sa korišćenjem Pavlovićeve masti protiv korona virusa.
 
"To što je Pavlovićeva mast završila u nosu, mogla je i svinjska, to je primitivan način razmišljanja. Jedini efekat ako omastite nos je da neće moći da vam ulaze lagane leteće stvari", istakao je i dodao da ga ne čudi što je prodaja Pavlovićeve masti skočila za 20 odsto.
 
"Antivakseri nisu samo problem u Srbiji"
 
Šekler je poručio da je antivakserski pokret u Srbiju stigao iz Zapadne Evrope, te i da se u Srbiji sve što je loše, "lako primi".
 
"Propagiranje antivakcerskih stavova iz zapadnih zemalja se izuzetno dobro primilo u bivšim socijalističkim evropskim državama. Tim ljudima je ostala percepcija da je ono što država traži sigurno pogrešno, čak i Rusija ima ogroman problem sa vakcinacijom", istakao je Šekler.
 
On dodaje i da su ispitivanja u Americi pokazala da bi bi oni najradije primili Sputnjik vakcinu, jer više veruju državnim firmama nego privatnim, te poručuje da je siguran da kada bi se u Rusiji dozvolila Fajzer vakcina, "da bi Rusi na nju nagrnuli kao kada se otvorio Mekdonalds".
  • Saša

    04.11.2021 14:06
    Istina
    Ivermektin i pavlovićeva mast zaista ne pomažu, ali na YT sam gledao klip koji je brzo nestao i u kojem dr. Bramaputra dokazuje da ušmrkavanje karija, minimalno 3 puta dnevno po 2 grama, sprečava oboljevanje od korone. Ja već duže od 6 meseci to redovno radim i nemam nikakvih problema.
  • vakcinisan

    03.11.2021 08:25
    g.Šekler od korone oboljevaju i vakcinisani i ne vakcinisani
  • Tarzan

    01.11.2021 15:58
    Pavlovićeva je za ubulju a za unos je belo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija